Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Με τον Δήμα στη Μόσχα ο Σαμαράς

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η μεγάλη σημασία που δίνει η Νέα Δημοκρατία στην επικείμενη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα, όπου θα έχει συνάντηση και με τον Ρώσο πρωθυπουργό και… εν αναμονή Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, φαίνεται από το γεγονός ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα συνοδεύεται και από τον Σταύρο Δήμα.

Τη σχετική αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα «Δημοκρατία», που αναφέρει ότι ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Παπαδήμου, θα βρίσκεται στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά σε αυτό το κρίσιμο διεθνές ταξίδι, όπου ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα επιχειρήσει να αναθερμάνει τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, οι οποίες πάγωσαν λόγω της πολιτικής την οποία ακολούθησε τα τελευταία δυο χρόνια η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Στην ατζέντα της συνάντησης Σαμαρά-Πούτιν θα κυριαρχήσει η στρατηγική επιδίωξη εμπέδωσης και προώθησης σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία, στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, της βιομηχανίας, της ναυτιλίας, του τουρισμού, καθώς και των αγροτικών προϊόντων.
Εκτός από τον Σταύρο Δήμα, μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά θα ταξιδέψουν στη Μόσχα ο Τομεάρχης Εξωτερικών Πάνος Παναγιωτόπουλος, και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Μουρούτης.