Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση του κ.Σταύρου Καλαφάτη για την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης,

Ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας και τέως Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφερόμενος σε χθεσινή συνέντευξη τύπου του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη μέσω της οποίας ανακοινώθηκε η κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Ως τελευταίος Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, δεν έπαψα να τονίζω κάθε φορά και προς κάθε κατεύθυνση, ότι η κατάργηση του συγκεκριμένου Υπουργείου ήταν μια λάθος επιλογή.
Αντί να ενισχυθεί ο κοινωνικός και κυρίως ο αναπτυξιακός και εθνικός του ρόλος, η προηγούμενη κυβέρνηση επέλεξε την πλήρη κατάργησή του.
 Σήμερα, σ' αυτή τη δύσκολη εθνική, οικονομικοκοινωνική και πολιτική συγκυρία, το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, έπρεπε να υπάρχει. Έπρεπε να λειτουργεί αποκλειστικά με στόχο :
  • την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας,
  • τη στήριξη δομών και θεσμών αναπτυξιακού χαρακτήρα, 
  • τη θωράκιση και προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας,
  • την επίσημη και έμπρακτη υπενθύμιση προς πάσα κατεύθυνση, της ελληνικότητας της Μακεδονίας και της Θράκης.
Για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δυστυχώς τίποτα από τα παραπάνω δεν είχαν καμία σημασία. Προέβη στην κατάργησή του Υπουργείου και στη θέση του δημιούργησε για τα "μάτια του κόσμου" τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης, την οποία σταδιακά απαξίωσε, προδιαγράφοντας δυστυχώς της πορεία της.
Σήμερα, όπως άλλωστε είχαμε προβλέψει, ο αρμόδιος Υπουργός καταργεί και αυτή.
 Και είναι ο ίδιος Υπουργός, που πριν ένα χρόνο πανηγύριζε με τυμπανοκρουσίες την ένταξη της νεοσύστατης Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης (Ε.Μ.Α.) στις δομές της συγκεκριμένης Γενικής Γραμματείας.
Μέσα σε μια διετία, οι εν λόγω αλλοπρόσαλλες πολιτικές, κατήργησαν δυστυχώς κάθε έννοια εθνικής προάσπισης και κάθε προσπάθεια αποκέντρωσης και ουσιαστικής περιφερειακής ανάπτυξης".