Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ο Καρατζαφέρης “πληρώνει” τον Παπαδήμο

Στην Ελλάδα… στην οποία μεγαλώσαμε, ο Σεπτέμβριος είναι ο κατεξοχήν μήνας των νέων ξεκινημάτων. Τότε αρχίζουν τα σχολεία, τότε επιστρέφουν στις εργασίες τους και οι τελευταίοι αδειούχοι του καλοκαιριού, τότε αρχίζει να μετράει και πάλι το κοντέρ των πολιτικών εξελίξεων.

Τον Σεπτέμβριο του 2011, πριν από μόλις μερικούς μήνες δηλαδή, όταν ξεκινούσαν και πάλι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός του Γιώργου Καρατζαφέρη, ήταν έτοιμος για μια μεγάλη πολιτική ανατροπή.
Όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν τον ΛΑ.Ο.Σ. να βρίσκεται μια ανάσα από το Κομμουνιστικό Κόμμα, αγγίζοντας διψήφια ποσοστά, και διεκδικώντας την 3η θέση στην πολιτική αριθμητική, πίσω από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα, στο ξεκίνημα του νέου έτους, η δημοσκόπηση της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής» έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η ευκαιρία αυτή χάθηκε για το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη. Οι τελευταίοι δυο μήνες έχουν αποδειχθεί καταστροφικοί, χωρίς φυσικά να μην υπάρχει πολιτική εξήγηση για την εξέλιξη αυτή.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός πληρώνουν βαρύ τίμημα για τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, έχοντας υποχωρήσει στην 6η θέση, με 5,5%. Και απειλούνται ευθέως από τους Οικολόγους, που βρίσκονται στο 4%.
Τα ευρήματα της μέτρησης αυτής εξηγούν και τον ρεαλιστικό προβληματισμό του Γιώργου Καρατζαφέρη για την περαιτέρω παραμονή του στις τάξεις μιας κυβέρνησης, η οποία αρχίζει να θυμίζει δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ… στα χειρότερά του. Κάπως πρέπει να σταματήσει αυτή την υποχώρηση, δεν νομίζετε;