Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Πρόταση-έκπληξη από τη Μπατζελή

Η Κατερίνα Μπατζελή είναι ένα από τα λίγα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν καταφέρει να παραμείνουν αλώβητα από την κοινωνική κατακραυγή για την πολιτική του Μνημονίου, και να διατηρούν εφεδρείες εμπιστοσύνης και απευθείας διαύλους επικοινωνίας με το εκλογικό σώμα.

Η στάση της στη μάχη για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου λοιπόν, έχει ξεχωριστή σημασία, μιας και η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ακούγεται με ενδιαφέρον από την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ. Όχι τη… συρρικνωμένη σημερινή, αλλά από εκείνους που στήριξαν το Κίνημα στην αναμέτρηση του 2009, και σήμερα το έχουν εγκαταλείψει.
Η Κατερίνα Μπατζελή φαίνεται πως έχει ταχθεί στο πλευρό της «κίνησης των τριών», η συνοχή ωστόσο της οποίας δοκιμάζεται το τελευταίο διάστημα. Οι απόψεις της πάντως για την ανάγκη μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ σε έναν σύγχρονο πολιτικό σχηματισμό, πιο κοντά στις απαιτήσεις της εποχής και τις ανάγκες της κοινωνίας, είναι συνεπείς, και δεν εξαρτώνται από τις όποιες εσωκομματικές ισορροπίες.
Με συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Flash λοιπόν, η Κατερίνα Μπατζελή πρότεινε τη διεξαγωγή Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ μετά τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν πραγματοποιηθούν αυτές, ώστε να εκλεγεί μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, όπως τις προβλέπει ρητώς το Καταστατικό, ο επόμενος Πρόεδρος του Κινήματος.
Η Κατερίνα Μπατζελή ζήτησε ακόμη να πραγματοποιηθεί συζήτηση σε βάθος, προκειμένου να επαναπροσδιοριστεί το ιδεολογικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι όποιες κινήσεις αναπτυχθούν στην εσωκομματική σκακιέρα, να διασφαλίζουν την ενότητα του Κινήματος.