Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ο Μπούρας βγαίνει μπροστά

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά Κώστας Μπούρας μίλησε χθες βράδυ στην εκδήλωση κοπής πίτας της ΟΝΝΕΔ, σε μια ακόμη ένδειξη ότι ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας του δίνει πολιτικό χώρο, για να δραστηριοποιείται, και να κομίζει το μήνυμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σε μια δύσκολη συγκυρία.

Ο Κώστας Μπούρας διαδέχτηκε στη θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, όταν ο τελευταίος τοποθετήθηκε σε θέση αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου. Θεωρείται άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στάθηκε κοντά του και στα δύσκολα χρόνια του παρελθόντος, ενώ πιστώνεται την άρτια προετοιμασία και λειτουργία του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, την ευθύνη για το οποίο είχε, την περίοδο που ο Αντώνης Σαμαράς ήταν υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.
Μετά την επικράτηση του Αντώνη Σαμαρά απέναντι στη Ντόρα Μπακογιάννη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Μπούρας ανέλαβε κεντρικό ρόλο στον κομματικό μηχανισμό, αρχικά για τη διοργάνωση του Συνεδρίου του καλοκαιριού του 2010.
Παράλληλα, συνέδραμε καθοριστικά τον Μενέλαο Δασκαλάκη, όσο διάστημα ο δεύτερος παρέμεινε στη θέση του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας, και στη συνέχεια τον διάδοχό του, Θανάση Σκορδά.
Η παρουσία του στη Συγγρού θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη, μιας και διατηρεί ευχέρεια επικοινωνίας τόσο με τον κομματικό μηχανισμό, όσο και με τους βουλευτές. Γι’ αυτό και η χθεσινή παρουσία του, και όσα είπε στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, δεν ξένισαν κανέναν. Ως στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά άλλωστε, έχει την άνεση να γνωρίζει, και επομένως να μεταφέρει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις θέσεις του Προέδρου της ΝΔ.