Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Φύγετε, όπως είστε…

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Σαν σήμερα, στις 28 Ιανουαρίου 2008, εκοιμήθη, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η πληθωρική προσωπικότητά του, έτυχε πολλών κριτικών. Θετικών και αρνητικών. Θετικών, γιατί κατάφερε πρωτόγνωρο άνοιγμα της εκκλησίας προς την κοινωνία (Ελάτε όπως είστε..), προχώρησε σε αρκετά αναπτυξιακά και μεταρρυθμιστικά έργα, εστίασε στη φιλανθρωπία και κυρίως αγωνίστηκε ανοιχτά, για μεγάλα εθνικά θέματα.

Οι αρνητικές κριτικές, αφορούσαν τη δυναμική του να παρεμβαίνει στα πολιτικά ζητήματα του τόπου, για εκείνον εθνικά, και να επηρεάζει το λαό. Αυτό του καταλόγιζε η πολιτική εξουσία. Συγκρουσιακή η σχέση του με τον τ. Πρωθυπουργό εκσυγχρονιστή, για το θέμα των ταυτοτήτων.
Με δάκρυα στα μάτια, μιλούσε για το Μακεδονικό, το Κυπριακό, για τις «Χαμένες Πατρίδες». Όλα αυτά ενοχλούσαν και εντός και εκτός Ελλάδας.
Από όποια πλευρά και να σταθεί κάποιος, ανεξάρτητα, αν βρίσκεται κοντά ή όχι στην εκκλησία, ανεξάρτητα αν επιθυμεί να έχει έναν Αρχιεπίσκοπο που έχει λόγο για τα κοινά, πρέπει να παραδεχθεί πως ένας «Χριστόδουλος», σήμερα λείπει.
Λείπει η Φωνή αυτού που εκπροσωπεί μία μεγάλη υπερκομματική κοινότητα και που υπερασπίζεται την Ελλάδα, χωρίς περιστροφές, που ορθώνει το ανάστημά του, χωρίς να μετρά το κόστος, που δεν είναι χρεωμένος πολιτικά, τη θλιβερή κατάληξη αυτού του τόπου.
Λείπει αυτός που είναι πραγματικά «διαβασμένος» για την Ιστορία μας και που ξέρει πως η Ελλάδα είναι Έθνος, και όχι υποκατάστημα κάποιας .. Παγκόσμιας Τράπεζας.
Τι θα έλεγε λοιπόν σήμερα ο Χριστόδουλος, σε αυτούς τους «ερασιτέχνες» όπως αποκαλεί η κ. Βάσω Παπανδρέου τους συντρόφους της, που οδήγησαν τη χώρα στην κατοχή του μνημονίου και σε αυτούς τους ξένους που ζητούν την απόλυτη εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, δια της μόνιμης παρουσίας «Οικονομικών Επάρχων» με το δικαίωμα βέτο στη χώρα μας;
Μα φυσικά ..«Φύγετε όπως είστε !!»