Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΔ

Με τη συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης των τεσσάρων ΝΟΔΕ του Νομού και τη συμμετοχή εκλεγμένων Δημάρχων, εκπροσώπου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και αυτοδιοικητικών, όπως επίσης και προέδρων και εκπροσώπων φορέων παραγωγικών και επιστημονικών Επιμελητηρίων και Ενώσεων, ενώπιον του Προέδρου της Διοικούσας κ. Δημ. Τσάμη και του τέως προέδρου και υφυποργού κ. Δημ. Βαρτζόπουλου, ολοκληρώθηκε η εσωτερική διαβούλευση για την εκπόνηση του Περιφερειακού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Κεντρική Μακεδονία.

Η σειρά αυτών των αλλεπάλληλων συνελεύσεων, οι οποίες με κοινή Απόφαση της Γραμματείας Προγράμματος και της Γραμματείας Οργανωτικού της Ν.Δ. , ορίστηκαν να πραγματοποιηθούν τον τελευταίο μήνα, ξεκίνησαν με την Ημαθία, ακολούθησαν Πιερία, Πέλλα , Κιλκίς, Σέρρες και Χαλκιδική και έκλεισαν με τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης όπου μετά την εισήγηση του Συντονιστή του Περιφερειακού Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Κεντρική Μακεδονία, τ. Βουλευτή Γιάννη Σφενδόνη, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Δημ. Τσάμης ανέπτυξε τη σημασία του πρωτοποριακού αυτού εγχειρήματος για τα πολιτικά δεδομένα της συντάξεως 13 ανάλογων περιφερειακών προγραμμάτων σε όλη την χώρα, ο δε παρευρισκόμενος τ. Πρόεδρος και Υφυπουργός κ. Δημ. Βαρτζόπουλος επισήμανε τις δύο εκφράσεις με τις οποίες θα εμφανιστεί η Ν.Δ. στις εκλογές , δηλ. της «μορφής» όπου θα παρουσιασθεί ο πολιτικός λόγος του κόμματος μαζί με τα πρόσωπα που θα το προβάλλουν και του «περιεχομένου» που θα είναι ο προγραμματικός λόγος της νέας κυβέρνησης της Ν.Δ.
Η ευρεία ανταλλαγή απόψεων και παρουσίαση επικαιροποιημένων και εξειδικευμένων προτάσεων που αναπτύχθηκαν στους επτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, έδωσε τις χαρακτηριστικές «πινελιές» που με τα σημειώματα που θα υποβληθούν εγγράφως και εγκαίρως, θα ολοκληρώσουν την σχεδόν ετήσια εργασία του Κυβερνητικού Περιφερειακού Προγράμματος της Ν.Δ. για την Κεντρική Μακεδονία.