Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΔΑΚΕ Ι.Τ: "Στην δημοκρατία όλοι είμαστε ίσοι αλλά δεν είμαστε ίδιοι ".

Ο διάλογος αποτελεί συστατικό της δημοκρατίας όπως άλλωστε συστατικό της δημοκρατίας αποτελούν οι διαφορετικές πολιτικές απόψεις και θέσεις, οι οποίες πρέπει να είναι σεβαστές απ΄ όλους!!!
Στην δημοκρατία όλοι είμαστε ίσοι αλλά δεν είμαστε ίδιοι .

Εάν κάποιοι επέλεξαν να κρυφτούν στις “σπηλιές” ή να επενδύσουν στο πρόβλημα και όχι στην λύση του, είναι δικαίωμα τους.
Δεν είναι όμως δικαίωμα τους να εκμεταλλεύονται και να ιδιοποιούνται τους ανέργους, τους φτωχούς και τους εξαθλιωμένους πολίτες, οι οποίοι βλέπουν τη ζωή τους να ανατρέπεται και να καταστρέφεται από την ασκούμενη , ανάλγητη και λανθασμένη πολιτική της κυβέρνησης.
Ο δοκιμαζόμενος Ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για την δράση των επαγγελματικών στελεχών του ΠΑΜΕ που καθημερινά δίνουν εξετάσεις στον Περισσό, ούτε για το “προνόμιο”  που διεκδικούν να συζητούν μόνοι όπως έπραξαν κατά το πρόσφατο παρελθόν, διαλύοντας παρόμοια όπως σήμερα συνάντηση των κοινωνικών εταίρων και αμέσως μετά συναντήθηκαν αυτοί με τον ΣΕΒ.
Σ΄ ότι μας αφορά πιστεύουμε ότι από την όποια διαδικασία κοινωνικού διαλόγου πρέπει να βγουν δύο ηχηρά μηνύματα προς την κυβέρνηση Παπαδήμου και την Τρόικα.
α) Τα πρόβλημα της χώρας είναι και παραμένει η λανθασμένη ακολουθούμενη πολιτική η οποία παράγει μόνο δεινά για την Ελλάδα και τους πολίτες και
β) Οι κοινωνικοί εταίροι σέβονται τις υπογραφές τους στην Ε.Γ.Σ.Ε.Ε και τις κλαδικές συμβάσεις.
Μ’ αυτές τις θέσεις και μόνον συμμετέχουμε στον κοινωνικό διάλογο, στοχεύοντας στην διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, αγνοώντας τις δηλώσεις και τις απειλές της Κυβέρνησης περί Νομοθετικής Παρέμβασης.