Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: ΑΣΦΥΞΙΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ & ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ»

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης επανακατέθεσε Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο, με θέμα «την απελπιστική κατάσταση στην πραγματική οικονομία της χώρας: Ασφυξία ρευστότητας στην αγορά & Ακρίβεια για τους καταναλωτές».
Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ έχει ως εξής:
Προς τον αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό,
ΘΕΜΑ: Η απελπιστική κατάσταση στην πραγματική οικονομία της χώρας: Ασφυξία ρευστότητας στην αγορά & Ακρίβεια για τους καταναλωτές
.
κ. Πρωθυπουργέ,
Οι συνθήκες στην πραγματική οικονομία της χώρας μας είναι άκρως απογοητευτικές: ύφεση, έλλειψη ρευστότητας, αβεβαιότητα, συνεχώς μειούμενα εισοδήματα.
Η αγορά ασφυκτιά, ενώ οι τράπεζες έχουν κλείσει από καιρό τις στρόφιγγες των δανείων. Παράλληλα, οι ξένοι προμηθευτές έχουν διακόψει τις πωλήσεις αγαθών και πρώτων υλών με πίστωση στους Έλληνες επιχειρηματίες, με συνέπεια να παρουσιάζονται ελλείψεις ακόμη και σε βασικά είδη.
Από την άλλη πλευρά, τη στιγμή που η αγοραστική δύναμη των πολιτών έχει μειωθεί δραματικά, η ακρίβεια εξακολουθεί να “καλπάζει”. Οι τιμές των περισσότερων προϊόντων -ακόμη και των ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και καύσιμα- παραμένουν στα ύψη, επιβαρύνοντας περαιτέρω τα χειμαζόμενα ελληνικά νοικοκυριά. Είναι χαρακτηριστικό ότι επτά στους δέκα καταναλωτές δηλώνουν ότι αδυνατούν να αγοράσουν ακόμα και τα απολύτως αναγκαία.
.
Ερωτάσθε:
- Πώς θα αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα και θα τονωθεί η πραγματική οικονομία;
- Πώς θα επιτευχθεί ο έλεγχος των τιμών, έτσι ώστε να δοθεί μία ανάσα επιβίωσης στα μικρομεσαία εισοδήματα;
.
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ
Γ. Καρατζαφέρης
Νεολαία ΛΑ.Ο.Σ