Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Η εθνική αξιοπρέπεια ασπίδα για την Ευρώπη

Η προσβλητική συμπεριφορά της καγκελαρίου Μέρκελ, έναντι ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να ευαισθητοποιήσει το σύνολο των κρατών μελών, ή τέλος πάντων όσες χώρες δεν επιθυμούν τη «γερμανοποίηση» της Ευρώπης.
Η Γερμανία ζητά να τεθεί η Ελλάδα υπό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, δηλαδή με κυνικό τρόπο ο οποίος δεν συνάδει με την έννοια της κοινοτικής αλληλεγγύης, η γερμανική κυβέρνηση ζητά ουσιαστικά να εκχωρήσουμε την εθνική μας κυριαρχία.
Η στάση της Γερμανίας θα πρέπει να προβληματίσει τους Ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι θα πρέπει να ανατρέξουν στην ιστορία ώστε να παραδειγματισθούν από τη στάση που είχε κρατήσει ο Τσάμπερλεν. Στάση που άνοιξε την όρεξη των Γερμανών να σκεφθούν ότι με την ίδια ευκολία που σήκωσαν τη μπάρα στα σύνορα με τη Τσεχοσλοβακία, θα σήκωναν και όλες τις μπάρες των χωρών της Ευρώπης. Η κυρία Μέρκελ θέλει να σηκώσει τη «μπάρα» της Ελλάδας και να διορίσει επίτροπο που θα ελέγχει τις εισπράξεις των φόρων και τις δαπάνες. Αυτό που θέλει σήμερα για την Ελλάδα, θα το κάνει αύριο και για άλλες χώρες.
Είναι προφανές ότι η χώρα μου θα σταθεί όπως στάθηκε πριν από 72 χρόνια. Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι: «Η αρμοδιότητα αυτή ανήκει αποκλειστικά στην ελληνική κυβέρνηση», δείχνει ότι σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αρνείται την Επιτροπεία. Και την αρνείται πρωτίστως γιατί αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον και η εθνική μας αξιοπρέπεια, αλλά και γιατί με τη στάση μας δείχνουμε σε όλη την Ευρώπη τι πρέπει να πράξει και η ίδια προκειμένου να μπει φρένο στον γερμανικό επεκτατισμό.
Η ιστορία επέλεξε την Ελλάδα να είναι αυτή που όπως και τότε θα δείξει στους Ευρωπαίους το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν. Η ελληνική άρνηση στο κατάπτυστο γερμανικό έγγραφο, είναι ευρωπαϊκή άρνηση. Είμαι βέβαιος ότι οι λαϊκιστές της Δεξιάς και της Αριστεράς θα βρουν την ευκαιρία να κραυγάσουν και να συνθηματολογήσουν κατά της Ευρώπης, του «κουρέματος» και της βοήθειας. Αναμφίβολα η κυρία Μέρκελ τους έκανε ένα ανέλπιστο δώρο, σε μια στιγμή μάλιστα που οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο πιο κρίσιμο στάδιο. Αυτό άλλωστε θέλουν οι Γερμανοί. Τη διάλυση της Ευρώπης, ή αν θέλετε μια Ευρώπη που θα δουλεύει, θα ξεκουράζεται, θα κοιμάται και θα ξυπνάει, θα σκέφτεται και θα αναπνέει γερμανικά. Γι αυτό και οι πολιτικοί αρχηγοί μαζί με τον πρωθυπουργό, οφείλουν να επιμείνουν ευρωπαϊκά υπερασπιζόμενοι τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να πείσουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε την Ελλάδα γιατί αυτό επιτάσσει το εθνικό μας συμφέρον, και όχι γιατί μας αναγκάζουν οι Γερμανοί. Κυρίως όμως- κι αυτό το βάρος επωμίζεται η κυβέρνηση και οι πολιτικοί αρχηγοί- να πείσουμε ότι το εθνικό μας συμφέρον εκ των πραγμάτων καθίσταται και ευρωπαϊκό. Να δώσουμε σε όλους τους Ευρωπαίους να αντιληφθούν ότι η υπεράσπιση της εθνικής μας αξιοπρέπειας είναι συγχρόνως και υπεράσπιση της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας.