Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Να πάρει θέση το ΠΑΣΟΚ

Το εκφράζουν οι θέσεις Παπανδρέου;
Η απόπειρα του Γιώργου Παπανδρέου να καταστήσει τη Νέα Δημοκρατία συμμέτοχη του προβλήματος που η δική του διακυβέρνηση προκάλεσε στη χώρα, με όσα είπε στον Αντώνη Σαμαρά, στη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Λουκά Παπαδήμο, συνιστά μείζον πολιτικό ζήτημα.

Όχι για την Ελλάδα. Για το ΠΑΣΟΚ. Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του οποίου, θα πρέπει να πάρουν θέση, και να δηλώσουν χωρίς υποσημειώσεις, κομπιάσματα και αστερίσκους, αν εκφράζονται από όσα λέει ο Γιώργος Παπανδρέου.
Η ευθύνη της πρωτοβουλίας εναπόκειται κυρίως στον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Δηλαδή, εκείνον που εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις ως ο δημοφιλέστερος μεταξύ των δελφίνων, και έχει εξαρχής κρατήσει αποστάσεις από το Μνημόνιο. Και εκείνον ο οποίος άσκησε την πιο σκληρή κριτική από όλους στον Γιώργο Παπανδρέου, για τις εθνικά μοιραίες επιπτώσεις του Μνημονίου.
Δεν είναι πολιτικά ανεκτό να αναζητεί ο υπό αποχώρηση Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευθύνες σε άλλες πολιτικές δυνάμεις, το ίδιο βράδυ που ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας παραδέχεται ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε αποφύγει το Μνημόνιο. Αν… δεν ήταν πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου.