Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΜΕ

Με αφορμή τη Συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, για να δικαιολογήσουν την εκ μέρους τους κατάλυση των Δημοκρατικών διαδικασιών, επισημαίνουμε τα κάτωθι:

  1. Με τον πλέον κυνικό τρόπο ομολογούν ότι έκλεψαν βίαια προσωπικά έγγραφα και σημειώσεις, ενέργεια που δικαιολογεί την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.
  2. Όσον αφορά τα δήθεν ευρήματα τους !!! στις προτάσεις της ΔΑΚΕ, η υποκρισία περισσεύει.
Γνωρίζουν άριστα ότι οι όποιες θέσεις μας ,αφού πρώτα παρουσιάστηκαν στα όργανα Διοίκησης της ΓΣΕΕ, συνεπώς τις γνώριζαν, εν συνεχεία τις δημοσιοποιήσαμε με Δελτία Τύπου και στο σύνολο των εργαζομένων και αυτές είναι :
α) Η διασφάλιση του ύψους του κατώτατου μισθού
β) Διατήρηση του 13ου & 14ου μισθού
γ) Η καταβολή των προβλεπόμενων αυξήσεων – ωριμάνσεων της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.
Kάθε άλλη συζήτηση αποτελεί για εμάς αιτία πολέμου.
Μ’ αυτές τις θέσεις  ως “κόκκινη γραμμή” προσήλθαμε στο διάλογο δηλώνοντας δημόσια ότι δεν δεχόμαστε καμία παρέμβαση από Κυβέρνηση και Τρόικα και συζητάμε με τους κοινωνικούς εταίρους, μόνο για μείωση του ΜΗ μισθολογικού κόστους στις επιχειρήσεις εκείνες που θα τηρήσουν (Δελτίο Τύπου, 10.1.2012), τέσσερις κατευθύνσεις που είναι :
  1. Καμία απόλυση από τους εργοδότες.
  2. Καμία μεταβολή των όρων εργασίας.
  3. Τήρηση και εφαρμογή  των υφισταμένων κλαδικών συμβάσεων.
  4. Ισοδύναμα μέτρα κάλυψης ελλείμματος ασφαλιστικών εισφορών.
Ναι είναι αληθές, ότι στις σημειώσεις μας στο έγγραφο που υπέκλεψαν, ΔΕΝ υπήρχε πρόταση για αύξηση μισθών και συντάξεων!!!
Συνιστούμε στους συναδέλφους του ΠΑΜΕ, να εγκαταλείψουν τις “πρoβοκάτσιες“ σε βάρος της ΔΑΚΕ. Εμείς δεν κρυφτήκαμε ΠΟΤΕ στις σπηλιές, ούτε “επενδύουμε” στην φτώχεια και την εξαθλίωση των εργαζομένων .
Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει και αναμένουμε απάντηση εκ μέρους τους στα παρακάτω που περιλαμβάνονται στο Δελτίο Τύπου της ΔΑΚΕ στις 18.1.2012.
“Ο δοκιμαζόμενος Ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για την δράση των επαγγελματικών στελεχών του ΠΑΜΕ που καθημερινά δίνουν εξετάσεις στον Περισσό, ούτε για το “προνόμιο”  που διεκδικούν να συζητούν μόνοι όπως έπραξαν κατά το πρόσφατο παρελθόν, διαλύοντας παρόμοια όπως σήμερα συνάντηση των κοινωνικών εταίρων και αμέσως μετά συναντήθηκαν αυτοί με τον ΣΕΒ”.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.