Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση Σταύρου Καλαφάτη για τιις τοποθετήσεις στελεχών σε φορείς της ενέργειας,


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με την έντονη κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στις τοποθετήσεις στελεχών σε φορείς της ενέργειας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, απ' ό,τι φαίνεται αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο τη συμμετοχή της στη μεταβατική κυβέρνηση.

Με τις ευλογίες της προωθούνται βιαστικά, ανακατατάξεις και τοποθετήσεις "ημετέρων" στελεχών σε θέσεις κλειδιά διαφόρων φορέων του τομέα ενέργειας, προκειμένου να εδραιωθούν μηχανισμοί που θα δεσμεύουν τη λειτουργία της επόμενης κυβέρνησης.
Με τις πράξεις αυτές, υπονομεύεται το έργο της μεταβατικής κυβέρνησης.
Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τις πράξεις αυτές ως απαράδεκτες, οι οποίες αντίκεινται στην πολιτική δεοντολογία εν όψει των επικείμενων εκλογών και καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να εγκαταλείψουν κάθε απόπειρα για τετελεσμένα γεγονότα.
Σε αντίθετη περίπτωση είναι δεδομένο ότι όλες οι βεβιασμένες τοποθετήσεις στελεχών που έγιναν ή εξακολουθούν να γίνονται αυτήν την περίοδο, θα επαναξιολογηθούν οπωσδήποτε από την επόμενη κυβέρνηση».