Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ο Παπαδήμος… τρέχει να προλάβει

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Πολιτικός μπορεί να μην είναι, όπως ο ίδιος έσπευσε να ξεκαθαρίσει στην καγκελόπορτα του Προεδρικού Μεγάρου, την ημέρα που οι αρχηγοί των κομμάτων συμφώνησαν να του αναθέσουν την ευθύνη σχηματισμού κυβέρνησης, ο Λουκάς Παπαδήμος ωστόσο κουβαλάει συσσωρευμένη εμπειρία, ώστε να διαισθάνεται τις επικίνδυνες… στροφές.

Μετά λοιπόν τις χθεσινές δραματικές εξελίξεις με την ηχηρή παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, οι οποίοι κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο έργο τους, και στον απόηχο του αντίκτυπου που είχε η απόφαση προφυλάκισης του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου κ. Εφραίμ, ο πρωθυπουργός συναντάται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία της Δικαιοσύνης.
Η συνάντηση γίνεται μετά από πρωτοβουλία του Λουκά Παπαδήμου, και ήρθε εσπευσμένα έπειτα από τις χθεσινές εξελίξεις, προκειμένου να καταδείξει το άμεσο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, και να προλάβει τα χειρότερα, στο περιθώριο και της σκληρής κριτικής που άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Έτσι, την είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν σήμερα ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου, ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Καραβοκύρης, και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.
Όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου, αντικείμενο της συνάντησης είναι η γνωριμία του Λουκά Παπαδήμου με τις ηγεσίες των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, και η ενημέρωσή του για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Δικαιοσύνης.
Στη συνάντηση θα παραστούν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, καθώς και ο εκ των Υπουργών Επικρατείας και τέως αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Γιώργος Σταυρόπουλος.