Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ο Γιλμάζ κάνει… τον Κινέζο

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του σε Τούρκο δημοσιογράφο, με τις οποίες παραδέχτηκε ότι επί ημερών Τανσού Τσιλέρ, τη δεκαετία του 1990, Τούρκοι πράκτορες χρηματοδοτούνταν από μυστικά κονδύλια, προκειμένου να βάλουν φωτιές σε ελληνικά δάση, ο Μεσούτ Γιλμάζ επιχείρησε σήμερα να ανασκευάσει τις αποκαλύψεις του.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας υποστήριξε ότι το όλο θέμα προέκυψε λόγω λανθασμένης ερμηνείας των δηλώσεών του, από τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Birgun, στον οποίο παραχώρησε την επίμαχη συνέντευξή του.
Και… έκανε αναστροφή, τονίζοντας ότι Έλληνες πράκτορες ήταν εκείνοι που, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, έβαζαν φωτιές στην Τουρκία, στο πλαίσιο της απόπειρας γενικευμένης αναστάτωσης στην Άγκυρα.
Φυσικά, η προσπάθεια του Μεσούτ Γιλμάζ να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε πρόσφατα, προκάλεσε θυμηδία, καθώς ήρθε με προφανή καθυστέρηση, και αφού κατέστη πλήρως κατανοητό ότι δεν ήταν δυνατό να «μαζευτεί» ο αρνητικός αντίκτυπος, ιδιαίτερα σε διεθνές επίπεδο, με την Ελλάδα μάλιστα να είναι έτοιμη να καταγγείλει την Τουρκία.