Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ν.Δ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ… «ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΡΤΥ» ΣΤΗΝ Ε.Ρ.Τ.-Α.Ε.


Δύο σκάνδαλα στην ΕΡΤ-ΑΕ που θα κοστίζουν στον ρημαζόμενο ελληνικό λαό περί τα 50 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία. Ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος για τα ΜΜΕ, βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου, τονίζει σε δήλωσή του:
Στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε την παρούσα κυβέρνηση να επιβάλει την τάξη και την διαφάνεια στην ΕΡΤ, απέστειλα πριν δύο εβδομάδες επιστολή στον Υπουργό επικρατείας κ. Σταυρόπουλο την οποία κοινοποίησα στον Πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο. Αμέσως μετά την επιστολή μου, την επόμενη ημέρα της λήψης της, ο κ. Παπαγεωργίου παραιτήθηκε επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.
Όμως, οι εναπομείναντες στην διοίκηση της ΕΡΤ, αντί να απόσχουν από προκλητικές ενέργειες έως την αντικατάσταση τους, συνεχίζουν το έργο για το οποίο ελέγχονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η μηνυτήρια αναφορά μου προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για οργανωμένη συμπεριφορά είναι απολύτως ακριβής.

Συγκεκριμένα:

Ως αναπληρωτής του παραιτηθέντος Προέδρου ορίζεται με απόφαση του ΔΣ το μέλος κ. Στεφάνου, ο οποίος είναι ο εξουσιοδοτηθείς από το ΔΣ για να συνάψει την συμφωνία του Champions League και να εκταμιεύσει 31.2 εκατομμύρια ευρώ.

Με την υπ’ αριθμ. 1020/24.11.11 απόφαση του, το ΔΣ της ΕΡΤ αποφασίζει «την ματαίωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού 1449/2011 για την μεταφορά των ραδιοτηλεοπτικών σημάτων της ΕΡΤ παγκοσμίως διότι οι υποβληθείσες προσφορές κρίθηκαν μη κανονικές και απαράδεκτες και την προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης», για την οποία εξουσιοδοτείται εν λευκώ ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ταγματάρχης.

Υπενθυμίζω ότι οι ενέργειες και παραλείψεις του παραιτηθέντος κ. Παπαγεωργίου, του Διευθύνοντος κ. Ταγματάρχη και των υπολοίπων μελών του ΔΣ της ΕΡΤ για το θέμα του Champions League και το θέμα του Δορυφορικού της ΕΡΤ βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση για ενδεχόμενη ζημία σε βάρος της ΕΡΤ άνω των 50 εκ. Ευρώ και ανυπολόγιστη ζημιά στην Εθνική Οικονομία. Ο φάκελος της έρευνας πληροφορούμαι ότι βρίσκεται πλέον στα χέρια του κ. Πεπόνη.
Όλες οι ενέργειες της διοίκησης της ΕΡΤ μετά την παραίτηση Παπαγεωργίου και υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες στερούνται της αναγκαίας νομιμότητας και διαφάνειας.
Είναι επιτακτική ανάγκη να απομακρυνθεί άμεσα η σημερινή διοίκηση, διότι τα πιθανολογούμενα αδικήματα και ειδικά αυτό της οργανωμένης συμπεριφοράς διαπράττονται πλέον και σε ενεστώτα χρόνο.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής Κεδίκογλου που στάλθηκε στις 14 Νοεμβρίου στον πρωθυπουργό και τους νέους αρμόδιους υπουργούς:

ΘΕΜΑ: ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕ ΖΗΜΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ (50) ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Αξιότιμε κ Υπουργέ,


Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ επί τη αναλήψει των καθηκόντων σας και να θέσω υπ’ όψη σας δύο σκάνδαλα που βρίσκονται και σήμερα σε εξέλιξη στην ΕΡΤ, το θέμα των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων του Champions League και το θέμα των δορυφορικών τηλεοπτικών προγραμμάτων της ΕΡΤ.

Και για τα δύο αυτά θέματα, από τα οποία προκαλείται συνολική ζημία περίπου πενήντα (50) εκατομμυρίων ευρώ στο δημόσιο ταμείο καθώς και ανυπολόγιστη ζημιά στην Εθνική Οικονομία και στην Εθνική Ανάγκη της στενότερης επαφής με τον Απόδημο Ελληνισμό, έχω ήδη υποβάλλει μηνυτήριες αναφορές προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Νίκο Παντελή και τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγόρη Πεπόνη και έχω ζητήσει την συσχέτιση των δύο υποθέσεων, δορυφορικού και champions league, επειδή κατά την γνώμη έγκυρων ποινικολόγων επιδεικνύεται οργανωμένη και αδίστακτη συμπεριφορά από την Διοίκηση της ΕΡΤ. Εξ όσων γνωρίζω η διερεύνηση για σοβαρότατα αδικήματα όπως της κακουργηματικής απιστίας έχει ανατεθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών κα. Πόπη Παπανδρέου.

Θα συμφωνήσετε μαζί μου όμως ότι, ενώ ο καταλογισμός ευθυνών ανήκει προφανώς στην δικαιοσύνη, η αποτροπή της διαρκούς ζημιάς στο Δημόσιο Ταμείο αλλά και η αποτροπή σκανδαλισμού του Ελληνικού Λαού και των φορολογουμένων της Ευρωζώνης είναι ευθύνη της Διοίκησης: καταλαβαίνουμε όλοι τι έκτασης και είδους αρνητική δημοσιότητα περιμένει ξανά την χώρα μας εάν ξένα ΜΜΕ καλύψουν το «πως σπαταλούν στην Ελλάδα σε ποδοσφαιρικό θέαμα και σε κακοδιαχείριση 50 εκ ευρώ από τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων».

Ευθύνη επίσης της σημερινής πολιτικής ηγεσίας είναι να εκμεταλλευτεί κάθε αναπτυξιακή δυνατότητα, όπως αυτή των πέντε συνολικά δορυφορικών τηλεοπτικών καναλιών που απεμπόλησε και συνεχίζει να απεμπολεί η διοίκηση της ΕΡΤ, τα οποία, πέρα από την τόνωση που μπορούν να προσφέρουν στις εξαγωγές και τον τουρισμό, είναι απαραίτητα για να εξυπηρετήσουν την Εθνική ανάγκη της στενότερης σύνδεσης της Ομογένειας με το Εθνικό Κέντρο σε αυτές τις κρίσιμες για την χώρα ώρες.

Προς εκτενέστερη ενημέρωση σας, επισυνάπτω την επιστολή μου προς στα μέλη της αρμοδίας επιτροπής της Βουλής καθώς και τα σχετικά έγγραφα.

Πιστεύω επίσης, με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό και το αξίωμά σας, ότι είναι αναγκαία η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της ΕΡΤ με πρόσωπα απολύτως αξιόπιστα, πρόσωπα τα οποία μπορούν να σταματήσουν την εκταμίευση των 31.2 εκ ευρώ για τα δικαιώματα του champions league και να αποκαταστήσουν άμεσα την διαρκή ζημιά ως προς τα δορυφορικά προγράμματα της ΕΡΤ. Δυστυχώς οι παρούσα διοίκηση, προσπαθώντας επί ένα χρόνο να συγκαλύψει τις ευθύνες της, προφανώς δεν έχει ούτε την επιθυμία αλλά ούτε και τη δυνατότητα να αποκαταστήσει τη νομιμότητα χωρίς να αντιμετωπίσει τις ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως την βαρύνουν.

Παρακαλώ δεχθείτε την διαβεβαίωση μου ότι σας αποστέλλω την παρούσα με ειλικρινή πρόθεση να βοηθήσω το έργο σας και διότι πιστεύω ότι η παρούσα κυβέρνηση πρέπει να αποτρέψει σκάνδαλα σε εξέλιξη, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα υπονομευθεί η ηθική βάση που είναι απολύτως απαραίτητα στο εξαιρετικά δύσκολο έργο που καλείσθε να επιτελέσετε.
Με εκτίμηση,
Σιμος Κεδικογλου
Βουλευτής Ευβοίας
Τομεάρχης ΜΜΕ, Νέα Δημοκρατία.