Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Μια βαθιά υπόκλιση για τον ΠΑΟΚ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μπήκε στην κλήρωση σαν 3ος , σε σειρά δυναμικότητας, τερμάτισε 1ος, αήττητος αφήνοντας εκτός συνέχειας στο Europa League, την θεωρητικά ισχυρότερη όλων, στον όμιλο, Τότεναμ. Η νίκη στο Λονδίνο στέρησε την πρόκριση στους ‘πετεινούς’ και σε συνδιασμό με το Χ χθες στην Τούμπα, ευννόησε την Ρούμπιν Καζάν, που πέρασε 2η.
Η ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ ξεπέρασε κάθε προσδοκία και άνοιξε την όρεξη για τη συνέχεια! Η Θεσσαλονίκη διακιαούται να πανηγυρίζει, καθώς με τον δικέφαλο και τον Άρη ξαναμπήκε πέρσι στον ποδοσφαιρικό ευρωπαϊκό χάρτη και φέτος ο ΠΑΟΚ την εδραιώνει! Σημαντικό όφελος και για τα ταμεία της ομάδας αφού τα έσοδα από τη συμμετοχή στους ομίλους και τα αποτελέσματα της ομάδας, έχουν φτάσει αισίως τς 3 εκ. Ευρώ έως τώρα. Στους δύσκολους καιρούς που διανύει διοικητικά ο σύλλογος, αυτά τα χρήματα αποτελούν ένα βάλσαμο.
Σήμερα θα μάθουμε τους αντιπάλους τόσο του ΠΑΟΚ όσο και του Ολυμπιακού. Μπαίνοντας και οι δύο στο γκρούπ των ισχυρών, αποφεύγουν, σε αυτή τη φάση, τα μεγαθήρια αλλά και τη μεταξύ τους αναμέτρηση. Κάτι που δεν θα συμβεί, αν προκριθούν, στη φάση των 16, όπου θα υπάρξουν από σήμερα γνωστές οι διασταυρώσεις των ζευγαριών.
Με ελπίδες για κάτι καλό φέτος, οι δύο ελληνικές ομάδες έχουν γεμίσει όνειρα τους φίλους τους, αλλά και τους Έλληνες φίλαθλους γενικότερα. Με την διαπίστωση ότι από καμιά κλήρωση ποτέ δεν πέρασε κανείς, πριν τη διεξαγωγή των αγώνων, μακάρι τον Φλεβάρη οι ομάδες μας να είναι σε καλή κατάσταση και να κυνηγήσουν μέχρι τέλους τις πιθανότητες που τους αναλογούν!