Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Χάγη : Αύριο η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για την ΠΓΔΜ

Αύριο στις 10 το πρωί, τοπική ώρα θα αναγνωστεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, για την προσφυγή της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κατά της Ελλάδαςγια την υπόθεση της εφαρμογής της Ενδιάμεσης Συμφωνίας,
λόγω της αντίρρησης που προέβαλε η Αθήνα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, στην πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στη Συμμαχία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος είναι ενήμερος για τις πτυχές της απόφασης εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο σύγκλησης συμβουλίου των αρχηγών των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.
Το θέμα συζήτησε ήδη ο πρωθυπουργός με τον Γ. Παπανδρέου και τον υπουργό εξωτερικών Στ. Δήμα.
Το ζήτημα της ΠΓΔΜ ίσως συζητηθεί και στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων αύριο στις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, επίσης στη βελγική πρωτεύουσα.
Το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αναμένεται να συζητήσει και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στις συναντήσεις που θα έχει αύριο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον Λουκά Παπαδήμο και τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.