Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ

– Δείτε εδώ σε ηλεκτρονική μορφή το περιοδικό «Απόψεις»
Το 18ο τεύχος της περιοδικής έκδοσης του Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας «ΑΠΟΨΕΙΣ», με επιλεγμένη ελληνική και διεθνή αρθρογραφία, κυκλοφόρησε σήμερα.
Κεντρικό αφιέρωμα του παρόντος τεύχους είναι η ζωή και του έργο μιας από τις σημαντικότερες μορφές των γραμμάτων και της πολιτικής του 20ού αιώνα του Κωνσταντίνου Τσάτσου.
 Εκτός από τα επιλεγμένα αποσπάσματα του ίδιου του Τσάτσου, τα οποία προβάλλουν όχι μόνον πλευρές της σκέψης και της φιλοσοφίας του αλλά και της πατριωτικής του δράσης, περιλαμβάνονται και κείμενα των Κ. Δεσποτόπουλου, Κ. Καλλία, Δ. Τσάκωνα και Ε. Μόσχου.
Στην ενότητα «Κοινωνία» παρουσιάζεται ένα εκτενές αφιέρωμα για τη μεσαία τάξη στην εποχή της οικονομικής κρίσης, στην Ελλάδα και τον κόσμο.
Στην πολιτική κατάσταση, όπως διαμορφώνεται στη χώρα εν μέσω της οικονομικής καταιγίδας, τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου και την επιβεβαίωση των επιλογών της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά αναφέρονται τα περισσότερα κείμενα που έχουν επιλεγεί για την ενότητα «Πολιτική».
Η εκτενής ενότητα της «Οικονομίας» είναι αφιερωμένη, κυρίως, στην ελληνική κρίση, επιδιώκοντας να φωτίσει πλευρές της ακολουθούμενης αποτυχημένης πολιτικής.
Τέλος, στην ενότητα «Κόσμος» η αρθρογραφία επικεντρώνεται στο επίκαιρο ζήτημα των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, στη πολιτική κατάσταση στη Ρωσία, καθώς και στην εξωτερική πολιτική Ομπάμα.