Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Έρχονται ξανά, χρόνια δοξασμένα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μη μου πείτε πως στο άκουσμα των αντιπάλων της εθνικής δεν κάνατε με το μυαλό σας συνειρμούς; Ότι δεν γυρίσατε πίσω το χρόνο στο Euro του 2004; Πολωνία, η μία συνδιοργανώτρια στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, Τσεχία, στον 2ο αγώνα, Ρωσία, σ το 3ο ματς!
Κλήρωση λουκούμι, θα ήταν το λιγότερο που μπορούμε να πούμε. Ειδικά αν κοιτάξουμε τον όμιλο που διασταυρώνουμε με Ολλανδία, Γερμανία, Πορτογαλία και Δανία. Οι άλλοι όμιλοι: Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, ΕΪΡΕ και Ουκρανία, Αγγλία, Σουηδία, Γαλλία.
Ο Σάντος και οι διεθνείς ήταν συγκρατημένοι στις δηλώσεις τους, όπως όφειλαν. Δεν έκρυψαν όμως τα χαμόγελά τους και τη χαρά τους. Τώρα είναι στο χέρι τους να περάσουν, καταρχήν, τη φάση των ομίλων. Αγώνα με τον αγώνα, όπως τότε! Τους δίνεται η ευκαιρία να κλείσουν την κακή παρένθεση του 2008 και να μπορέσουν, για ακόμη μία φορά, να σηκώσουν ψηλά τη γαλανόλευκη.
Επειδή όμως κανείς δεν προκρίθηκε στο άκουσμα των αντιπάλων κι επειδή καλή θεωρείται η κλήρωση και για τους αντιπάλους μας, ας χαλαρώσουμε, όλοι από την πρώτη εντύπωση που μας έκανε η κλήρωση. Ο Τύπος, ταπεινά και μετρημένα, ας μην φορτώσει με άγχος τους Έλληνες διεθνείς και ο κόσμος ας σταθεί κοντά τους με σοφρωσύνη, χωρίς ακρότητες! Οι διεθνείς μας είναι έμπειροι και μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις, φτάνει να μην επηρεαστούν από ένα υπεραισιόδοξο κλίμα που μπορεί να δημιουργηθεί.
Τα κεφάλια κάτω, δουλειά και καλή προετοιμασία για μια διοργάνωση το καλοκαίρι του 2012! Ο Φερνάντο ας αναλάβει από τώρα!