Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Η Πρωτοχρονιά του ξεκαθαρίσματος στο ρόστερ του ΠΑΟΚ

Από την Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου, που επιστρέφουν στην βάση τους οι παίκτες, θα ξεκαθαρίσει το ομιχλώδες τοπίο των επικείμενων εκκαθαρίσεων στο ρόστερ του ΠΑΟΚ.
 Αναλυτικό ρεπορτάζ.
Στον δικέφαλο του βορρά κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά σε ότι αφορά τις υπάρχουσες εκκρεμότητες με τους υποψήφιους προς αποχώρηση τον Ιανουάριο. Ο Πάμπλο Κοντρέρας είναι η πιο «καραμπινάτη» περίπτωση. Με την επιστροφή του στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή θα αποσαφηνιστεί από κοινού με την διοίκηση, το εάν θα λύσει το συμβόλαιό του, με προορισμό την Κόλο Κόλο, με μια ταυτόχρονη διαγραφή μεγάλου μέρους, ή όλων, των οφειλομένων του, που είναι πολλά, ή το εάν θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι.
Το επόμενο ερώτημα είναι το εάν θα έρθει πρόταση πώλησης τον Ιανουάριο για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη (φημολογείται ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ) ή τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ.
Η μοναδική δεδομένη αποχώρηση θεωρείται αυτή του Τζουλιάνο Σπαντάσιο, αν και αυτό είναι σχετικό, διότι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος εάν πρώτα δεν βρει ομάδα ο Βραζιλιάνος χαφ.
Για τους υποψήφιους προς αποχώρηση ενόψει της μείωσης του μπάτζετ ακούστηκαν και ονόματα παικτών προχωρημένης ηλικίας, των οποίων τελειώνουν τα συμβόλαιά το καλοκαίρι, όπως του Κώστα Χαλκιά, χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως από την ΠΑΕ ανάλογες συζητήσεις. Η παρουσία, πάντως, του Παναγιώτη Γλύκου στην θέση του βασικού στα τελευταία δυο ματς έδειξε ότι ο 25χρονος πορτιέρο προορίζεται για δίδυμο τερματοφυλάκων μαζί με τον Ντάριο Κρέσιτς, ανεξάρτητα απ’ οτιδήποτε άλλο.
Εννοείται, ότι όλη αυτή η αβεβαιότητα για την αναδιάρθρωση του ρόστερ πρέπει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης πορείας της ομάδας, καθώς βρισκόμαστε στην μέση της σεζόν και σε κρίσιμο χρονικό διάστημα για την υλοποίηση των στόχων της.
Επειδή, όμως, μιλάμε για χρήματα, οι διαπραγματεύσεις αναγκαστικά είναι χρονοβόρες. Στόχος των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι το ξεκαθάρισμα στο ρόστερ να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, ώστε να ξέρει και ο Λάζλο Μπόλονι το πού βαδίζει. Προς το παρόν, η γενική κατεύθυνση είναι ότι τυχόν απώλεια βασικού παίκτη θα αντικατασταθεί με μεταγραφή, ενώ οποιαδήποτε άλλη αποχώρηση με προώθηση νεαρών παικτών του ρόστερ που προέρχονται από την δεύτερη ομάδα (Παναγιωτούδης, Στάμου κ.α.).
Τέλος, από την ΠΑΕ τονίστηκε ότι ο Ζήσης Βρύζας βρίσκεται στην Ιταλία για προσωπικούς λόγους και όχι για μεταγραφικούς, όπως επικαλούνται δημοσιεύματα.