Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ο Καψής ξεκίνησε με… τρικλοποδιά

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Ο Παντελής Καψής ορκίζεται το μεσημέρι Υπουργός Επικρατείας, αναλαμβάνοντας παράλληλα και καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου. Γίνεται έτσι το 50ο μέλος μιας κυβέρνησης στην οποία συμμετέχουν στελέχη από τρία κόμματα, και έχει… προϊστάμενο έναν τεχνοκράτη.
Περιγράφεται δε ως «ειδικού σκοπού» και περιορισμένου χρόνου, χωρίς να λείπουν οι ενστάσεις για την πολιτική νομιμοποίησή της, από τη στιγμή που δεν προέκυψε μετά από βουλευτικές εκλογές.
Η «παρασημοφόρηση» Καψή μοιάζει με… τρικλοποδιά διαρκείας στον άλλοτε διευθυντή των «Νέων» και του «Βήματος της Κυριακής». Ένα δημοσιογραφικό στέλεχος, με σημαντική, αξιοπρεπή και καταγεγραμμένα επιτυχή διαδρομή, καθώς ειδικά στα «Νέα» κατάφερε να δημιουργήσει ένα σύγχρονο και «φρέσκο» tabloid.
Η ανακοίνωση έγινε αργά το απόγευμα-βράδυ της Τετάρτης, δηλαδή της ημέρας που η ΕΣΗΕΑ είχε κηρύξει 24ωρη απεργία, ένα σημειολογικό «ανφέρ» απέναντι στον Παντελή Καψή.
Τοποθετείται ουσιαστικά πολιτικός προϊστάμενος των δημόσιων ΜΜΕ, σε μια εποχή κατά την οποία ορισμένοι… όχι και τόσο σχετικοί «εγκέφαλοι» του οικονομικού επιτελείου, αποφάσισαν ότι ο δημοσιογράφος μπορεί να γίνει δημόσιος υπάλληλος. Στις μειωμένες αμοιβές φυσικά, και επ’ ουδενί στο ωράριο, και τη διαρκή διαθεσιμότητα, καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου.
Και βέβαια, αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης την οποία… κανείς δεν δείχνει να θέλει. Η Νέα Δημοκρατία ασκεί κριτική στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αποτελούν «φυσική συνέχεια» της κυβέρνησης Παπανδρέου, και το ΠΑΣΟΚ σπεύδει… να την επιβεβαιώσει.
Οι υπουργοί του Κινήματος θεωρούν «ιδεολογικό χρέος» το να θυμίζουν με κάθε ευκαιρία, πόσα… πολλά και σημαντικά έγιναν στην Ελλάδα τα δυο τελευταία χρόνια. Δηλαδή, επί ημερών της κυβέρνησης Παπανδρέου, η οποία κατρακύλησε σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα κοινωνικής… ανοχής. Επειδή η κοινωνία αξιολόγησε… διαφορετικά αυτά τα «πολλά και σημαντικά» τα οποία προπαγανδίζουν οι «πράσινοι» υπουργοί.
Καλή τύχη λοιπόν στον νέο Υπουργό. Είναι βέβαιο ότι θα τη χρειαστεί.