Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ο Μόσιαλος θέλει “μόνιμο” τον Παπαδήμο

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Την ώρα που η κεντρική συζήτηση η οποία αφορά στον χρόνο παραμονής της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου στην εξουσία, έχει να κάνει με το αν οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαρτίου, ο Ηλία Μόσιαλος έρχεται να δώσει νέα διάσταση στο θέμα.
Με συνέντευξή του στη «Real News», ο πρώην υπουργός Επικρατείας, που από στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου μεταπήδησε στο στρατόπεδο Λοβέρδου-Διαμαντοπούλου-Ραγκούση, προτείνει την παραμονή της κυβέρνησης Παπαδήμου στην εξουσία τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο. Με παράλληλη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας για ένα μίνιμουμ ενεργειών και δράσεων και για μετά τις εκλογές.
Ουσιαστικά, ο Ηλίας Μόσιαλος εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, που σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις είναι καθαρά το πρώτο κόμμα, ανοίγει ωστόσο ένα ευρύτερο κεφάλαιο περί ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού, καθώς δίνει έμφαση σε «κοινούς τόπους» μεταξύ των δυο παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας στην Ελλάδα.
«Νέες ιδέες και πρακτικές δεν μπορούν να υλοποιούνται από πρόσωπα που έχουν καταγραφεί ως φορείς των αντίθετων απόψεων», είναι η μάλλον πιο χαρακτηριστική αποστροφή της συνέντευξής του, που εξηγεί επαρκώς το πνεύμα των προθέσεών του.