Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Κι αν ο Γιώργος προκαλέσει εκλογές;

Η αυριανή συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με τον Γιώργο Παπανδρέου, ολοκληρώνει τον κύκλο των επαφών του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων που έχουν παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του.
Και, σε θεωρητικό επίπεδο, είναι η πιο… ακίνδυνη και διαδικαστικού χαρακτήρα, σε σχέση με τις συναντήσεις που προηγήθηκαν, με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όμως, αποτελεί την πλέον απρόβλεπτη μεταβλητή του συστήματος αυτή την περίοδο. Επειδή θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για τη διαδοχή του, δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του για τις προσωπικές προτεραιότητές του, και η κυβέρνηση Παπαδήμου απαρτίζεται κατά… 75% τουλάχιστον από στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου λοιπόν, διατηρεί το δικαίωμα να… τινάξει στον αέρα το σημερινό σκηνικό, και να είναι εκείνος που θα επισπεύσει την πτώση της κυβέρνησης και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Από τις οποίες, όπως προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί στην αντιπολίτευση, θα έχει ωστόσο την ευχέρεια να προχωρήσει στην πολιτική ανασυγκρότησή του. Για να δούμε λοιπόν…