Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Φοβού τους λαϊκούς αγωνιστές

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Κάποια στιγμή όταν θα κυλήσει ο χρόνος και δεν θα… κινδυνεύουμε να παρεξηγηθούμε από κάποιους όψιμους δημοκράτες, θα μιλήσουμε γιατί είναι τέχνασμα η διάκριση πολιτικού και επιτυχημένου που αφήνει τη δουλειά του για να κάνει αυτό που δεν μπορεί ή δεν θέλει ο πολιτικός.
Κάποια στιγμή θα μιλήσουμε και για όλους αυτούς τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, που αποθεώνουν τον πολιτικό και όταν υπογραφεί το «συμβόλαιο» τον εκτελούν. Όταν μάλιστα θα περάσουν όλα αυτά, θα μάθετε ότι όλοι αυτοί-οι δημοφιλείς «κουτάκηδες»- είναι περισσότεροι επικίνδυνοι από τους τεχνοκράτες.
Κάποια στιγμή όμως, όχι τώρα. Τώρα ο κόσμος απαξιώνει τους πάντες και τα πάντα. Είναι η ώρα της «μαγκιάς» και του «τσάμπα μάγκα» που με τη φλογέρα οδηγεί τα ποντίκια στον πνιγμό. Δυστυχώς ζούμε στους ρυθμούς της παραπολιτικής, της συκοφαντίας και του λαϊκισμού.
Ο εκχυδαϊσμός οδηγεί στο φασισμό. Κι αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν υπάρχει κόμμα να τον εκφράσει. Και είναι επικίνδυνο ότι δεν υπάρχει, γιατί κρύβεται παντού. Ο φασίστας δεν είναι μόνο ο μελανοχίτωνας. Σκεφθείτε για λίγο, τι βλέπετε(ποιους βλέπετε), τι ακούτε(ποιους ακούτε), τι διαβάζετε(ποιους διαβάζετε), και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Να φοβάστε τους αδιάφθορους και όλους εκείνους που δηλώνουν υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων. Τους έντιμους και καθαρούς. Προσωπικά είμαι πολύ επιφυλακτικός με όλους αυτούς τους «Ajax» και τους «Tide»-μπλε, πράσινους και κόκκινους κόκκους- πολιτικούς και εν γένει διαμορφωτές της κοινής γνώμης.
Τα φαινόμενα, αγαπητοί φίλοι, τις περισσότερες φορές απατούν. Μπορεί να νομίζετε ότι ο Παπαδήμος είναι ο «κακός» που θέλει να σας κλείσει το σπίτι, αλλά πιστέψτε με γνωρίζω πολλούς «φίλους του λαού» που δεν θα σας κλείσουν απλώς το σπίτι. Θα σας το πάρουν. Κάποτε λοιπόν-ελπίζω σύντομα- όταν καθαρίσει η ατμόσφαιρα, θα φανεί και η αλήθεια. Μακάρι να τη δούμε…