Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ο Καρατζαφέρης φεύγει (;) από την κυβέρνηση!


REPORTER
Στον αέρα βρίσκεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η συνοχή της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, καθώς, μετά τις πρόσφατες συγκρούσεις του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία, για τη… θέρμη στήριξης στο νέο σχήμα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού εξαρτά πλήρως τις επόμενες κινήσεις του, και την παραμονή του κόμματός του στην κυβέρνηση Παπαδήμου, από τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, εν αναμονή και της απόφασης της Χάγης.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τυχόν συμφωνία της κυβέρνησης Παπαδήμου στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» ή παράγωγού του, και αντιπροτείνει δημοψήφισμα, προκειμένου να αποφασίσουν οι Έλληνες πολίτες.
Στο επιτελείο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού άλλωστε, βλέπουν ότι τα ποιοτικά στοιχεία όλων των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, που διενεργήθηκαν μετά τη συμφωνία για τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, δείχνουν τα ποσοστά τους να υποχωρούν σημαντικά.
Ενώ, την ίδια ώρα, ενισχύονται τα κόμματα της Αριστεράς, που κρατούν ψηλά την αντιμνημονιακή σημαία, και εισπράττουν τη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται.