Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ένας υπουργός σκέφτεται το μέλλον…

Το σκέφτηκε ο φωστήρας μία, το σκέφτηκε δύο (πιο πέρα δεν μπορεί να σκεφτεί, ούτε και να μετρήσει)… και λεει..
«Αφού τα νούμερα δεν μου βγαίνουν.. και εγώ ως υπουργάρα, έχω, κομμάτι ψιλοαγχωθεί, τι να κάνω να ξεστρεσαριστώ, να ευχαριστήσω και αυτούς τους τροϊκανούς, αλλά και αυτόν τον καινούργιο πρωθυπουργό μου, που έχουν κόλλημα με τους ισολογισμούς… χμμ τι να κάνω..
… το Βρήκα !!! θα κόψω κι άλλο τις συντάξεις !
Γιατί όχι;
Αφού βλέπω στα καφενεία πως οι συνταξιούχοι ακόμη αναπνέουν, κάποιοι στα ΚΑΠΗ -όσοι επέζησαν από τα Μνημόνια- ετοιμάζονται και για γιορτή Χριστουγέννων, μάλιστα κάποιοι απʼ ότι μαθαίνω από το συνδικαλιστικό μου σοσιαλιστικό όργανο, ετοιμάζονται και για διαδηλώσεις, που σημαίνει πως νιώθουν ΚΑΙ υγιείς, άρα;
Ναι τελικά θα τους πετσοκόψω -λίγο ακόμη- τις συντάξεις, γιατί, αν το καλοσκεφτείς..
- Το χαρατσο-ρεύμα, τους το έκοψα, άρα τους έφυγε αυτό το έξοδο,
- Το πετρέλαιο, έχει τέτοια τιμή, που ούτε καν το σκέφτονται,
- Το φαί, τους το έχω κόψει εδώ και καιρό, άλλωστε τα συσσίτια μία χαρά δουλεύουν, όπως και τα κοινωνικά παντοπωλεία,
- Το νερό, σύντομα θα το κόψω και αυτό, με το χαράτσι υπ αριθμ. 3.456, οπότε πάει κι αυτό το έξοδο,
- Στέγης θέμα, δεν υφίσταται, αφού χωρίς ρεύμα, πετρέλαιο και νερό, δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεσαι σε κλειστό χώρο,.. να χαρείς την Ελλάδα, την χώρα του ήλιου, το λεει και ο Παύλος στα διαφημιστικά που φτιάχνει για τον τουρισμό. Άντε τις νυχτερινές ώρες του ψύχους, να τους βάλω στα σχολεία, που έτσι κι αλλιώς τα βράδια είναι άδεια. Να θυμηθώ να το πω στην Άννα..
- Τα φαρμακεία, σύντομα θα είναι όλα κλειστά λόγω χρεών, άρα δεν θα υπάρχει και το έξοδο των φαρμάκων,
- Υγειονομική περίθαλψη παρέχεται δωρεάν από τους «γιατρούς του κόσμου» που σύντομα θα μετονομαστούν σε «γιατρούς της Ελλάδας», .. και μην ακούσω από κανένα πως δεν υπάρχει σύστημα υγείας.. χαρές που θα κάνει ο Αντρέας,
- Εγγόνια για χαρτζιλίκι δεν υπάρχουν, γιατί η Ελλάδα έχει υπογεννητικότητα,
- Με τα παιδιά τους, έχουν κόψει κάθε σχέση, διότι κρύβονται, λόγω χρεών σε εφορία ΙΚΑ, κλπ., .. κι εδώ υποχρεώσεις δεν υπάρχουν..
Άρα ο συνταξιούχος τι να τα κάνει τα λεφτά;;;; Να πως χρεοκόπησε η χώρα, από τέτοιες δημοσιονομικές ατασθαλίες.
Λοιπόν, τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, θα τους κόψω ΤΕΛΕΙΩΣ τις συντάξεις! Και θα αρχίσω να τους τις ξαναδίνω λίγο-λίγο, όποτε και αν τις χρειάζονται.
Θα περνούν μάλιστα και από ειδική επιτροπή, την οποία θα την ονομάσω Επιτροπή Απόλυτης Συμπαντικής Συνταξιοδοτικής Ανάγκης. Αυτή θα αποφαίνεται για το αν ο ηλικιωμένος χρειάζεται λεφτά.
Έτσι θα γίνω ΚΑΙ Αγαπητός!.. γιατί όλοι θα με θυμούνται ως κάποιον που έδωσε, με μέτρο μεν, αλλά έδωσε! τηρώντας τους όρους Ευρωσυμμόρφωσης και Μερκοζοπειθαρχίας.
Και επιτέλους θα γράψω και στο έντυπό μου για τις εκλογές και αυτή τη δύσκολη λέξη.. που μου είπε ο επικοινωνιολόγος μου να λεω.. αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρχε λόγος, ..την Αλληλεγγύη!»
Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, ονόματα ή καταστάσεις, είναι εντελώς τυχαία.
Ο γράφων το παρόν, είδε στον ύπνο του το 2009, αυτό τον εφιάλτη, για την Ελλάδα του 2011.