Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

"Για τους Θεσσαλονικείς, η ποιότητα ζωής στην πόλη φαντάζει πλέον πολυτέλεια"

Ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με τη συνάντηση του Υφυπουργού ΠΕΚΑ κ. Ν. Σηφουνάκη με τη νέα διοίκηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
"Μέσα στη ζοφερή κατάσταση μιας Θεσσαλονίκης που αγκομαχά από την οικονομική δυσπραγία, τα λουκέτα και την ανεργία, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος ήρθε για να μας θυμίσει ξανά την εκκρεμότητα του Ρυθμιστικού Σχεδίου της ευρύτερης περιοχής.

Ήρθε να μας θυμίσει το εγκαταλελειμμένο από την απελθούσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εργαλείο ανάπτυξης, που η μελέτη επικαιροποίησής του είχε ολοκληρωθεί έγκαιρα κατά τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά η θεσμοθέτηση του, δύο χρόνια μετά, εξακολουθεί να παλινωδεί.

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος δήθεν κόπτονται για την εικόνα της Θεσσαλονίκης και τη θυμήθηκαν τώρα.

Τώρα, λίγο πριν την έλευση του 2012, γιατί θυμήθηκαν ότι είχαν εξαγγείλει την υλοποίηση του προγράμματος "Θεσσαλονίκη 2012", ενός σχεδίου εκτεταμένων αναπλάσεων, για το οποίο μέχρι σήμερα, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα από αυτά που είχαν υποσχεθεί.

Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν, όμως και πάλι καταλήγουν στον εντυπωσιασμό και σε συζητήσεις για σχέδια δράσεων και έργων, που δήθεν θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής της πόλης.

Δυστυχώς στο ΠΑΣΟΚ, εξακολουθούν να βρίσκονται "εκτός τόπου και χρόνου", διότι για τους περισσότερους Θεσσαλονικείς σήμερα, η ποιότητα της ζωής φαντάζει πολυτέλεια.

Γιατί το ζητούμενο πλέον δεν είναι η ποιότητα, όσο η ίδια η πορεία της ζωής!"