Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Διαφορά 12,5% υπέρ της ΝΔ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Στο 12,5% έχει ανοίξει η ψαλίδα της διαφοράς υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας «V-PRC» για το εβδομαδιαίο πολιτικό περιοδικό «Επίκαιρα».
Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρίσκεται στο 30,5%, έναντι 18% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ, κάτω από τα επίπεδα του 20%.
Ιδιαίτερα ενισχυμένα εμφανίζονται τα κόμματα της Αριστεράς, με το ΚΚΕ να έχει 13%, τον ΣΥΡΙΖΑ 11% και τη Δημοκρατική Αριστερά 8,5%.
Μειωμένα είναι τα ποσοστά του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, στο 7%, ενώ στη Βουλή μπαίνουν, έστω και οριακά, οι Οικολόγοι, με 3%. Αντιθέτως, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη κινείται πολύ χαμηλά, στα επίπεδα του 2%.
Αναφορικά με το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές, η πλειοψηφία του κόσμου τάσσεται υπέρ της άμεσης πραγματοποίησής τους, με το 43% μάλιστα να μιλάει συγκεκριμένα για την ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου, που είχε τεθεί στο πλαίσιο συμφωνίας των κομμάτων τα οποία αποφάσισαν να συγκροτηθεί η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.
Απ’ την άλλη, η δημοσκόπηση της «V-PRC» έρχεται να επιβεβαιώσει τα ευρήματα όλων των προηγούμενων, με εξαίρεση εκείνη της «Marc» για το «Έθνος της Κυριακής», καθώς καταγράφει ραγδαία φθορά της κυβέρνησης Παπαδήμου, με το 65% να δηλώνει ότι δεν την εμπιστεύεται.