Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ο Σαμαράς δεν κάνει πίσω

REPORTER
Άνθρωπος πολύ κοντά-πιο κοντά δεν γίνεται- στον Αντώνη Σαμαρά, που γνωρίζει πολύ καλά τις σκέψεις του, αποκάλυψε στο Statesmen ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην ημερομηνία των εκλογών.
Ακόμα κι αν δεν έχει ολοκληρωθεί ο «ειδικός σκοπός», ρωτήσαμε. «Είναι αποφασισμένος να κρατήσει το λόγο του», μας είπε, αποφεύγοντας να απαντήσει με σαφήνεια στο ερώτημα. Ωστόσο είναι σαφές ότι, ο Αντώνης Σαμαράς, θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε μέσα στους χρόνους που ορίζονται από το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί να έχει ολοκληρωθεί το έργο της μεταβατικής κυβέρνησης.
Αυτό κατέστησε σαφές και στα στελέχη του κόμματός του, τα οποία μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης που είχαν στα γραφεία του κόμματος. Η εντύπωση όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη είναι πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπερβεί το όριο των 100 ημερών. «Αφού μπορούσαμε να κάνουμε δημοψήφισμα στις αρχές Δεκεμβρίου, γιατί να μη μπορούμε να κάνουμε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου», φέρεται να είπε, αισιοδοξώντας πως όλα θα έχουν τελειώσει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου.