Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ ΖΗΤΑ Ο Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ

Αναγκαία κρίνεται η άμεση λήψη επιπρόσθετων μέτρων από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης Κ. Γκιουλέκα, καθώς η διατήρηση των υψηλών τιμών στις συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα προκαλεί έντονη ανησυχία στους δημότες της Θεσσαλονίκης.
«Εδώ και πέντε ημέρες καταγράφονται πολύ υψηλές τιμές στη συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης, που ξεπερνούν κατά πολύ τις ανώτατες επιτρεπτές τιμές, γεγονός που καθιστά τη λήψη προληπτικών μέτρων και την ενημέρωση των πολιτών αναγκαίες ενέργειες, αφού η ανεξέλεγκτη κατάσταση θέτει σε κίνδυνο την υγεία των Θεσσαλονικέων.
Είναι ενδεικτικό, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Αγγελιοφόρος, πως στο σταθμό μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Δήμου Θεσσαλονίκης επί της οδού Εγνατία η μέση ημερήσια τιμή των αιωρούμενων σωματιδίων έφτασε στα 220 μικρογραμμάρια ανά κ.μ. αέρα, όταν το όριο επιφυλακής είναι 90!
Καλούμε τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία που προέκυψαν από τους δύο σταθμούς μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Δήμου Θεσσαλονίκη και ζητώ να ενημερώσει αναλυτικά την δημοτική μας παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» για την κατάσταση στο κέντρο της πόλης, αλλά και να παρουσιάσει ένα σχέδιο δράσης με συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν εφόσον συνεχιστεί η ίδια κατάσταση ή οξυνθεί τις επόμενες ημέρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Γκιουλέκας.