Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Η ξέφρενη πορεία συνεχίζεται

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Παναθηναϊκός, πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ, επικράτησε στο αθηναϊκό ντέρμπι της ΑΕΚ με 3-2. Με ψυχολογία στα ύψη, μόνος πρώτος, ετοιμάζεται για το Γ.Καραϊσκάκης μετά την ανάπαυλα λόγω εθνικών ομάδων. Εκεί θα τον περιμένει ο Ολυμπιακός για να του βάλει φρένο και να τον φτάσει ή και να τον προσπεράσει.
Το τριφύλλι μπροστά σε ένα αναγεννημένο κοινό, δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει σε ένα 3-0 επί της Ένωσης, στις αρχές του 2ου ημιχρόνου. Η χαλάρωση και η πίστη πως το ματς τελείωσε, οδήγησε σε ένα αγχωτικό 5λεπτο στο τέλος και την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Η πεντάδα Λέτο, Κατσουράνης, Κλέιτον, Κουίνσι, Ζέκα ήταν και πάλι χάρμα οφθαλμών και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι σε ορισμένες στιγμές ‘χάθηκε το τόπι’! Ωστόσο εν’ όψει του Φαληρικού ντέρμπι οι πράσινοι πρέπει να πάρουν το μάθημά τους για τα τελευταία 30 λεπτά του αγώνα. Τόσες κλασικές ευκαιρίες χαμένες με τον Ολυμπιακό μπορεί να κοστίσουν. Ούτε η εικόνα της άμυνας ήταν η ιδανική. Ο Καπίνο, αν επιλεχθεί για το επόμενο παιχνίδι, χρειάζεται ιδιαίτερη προπόνηση για τα ελεύθερα χτυπήματα. Χθές κόστισε μόνο ένα τέρμα που τελικά δεν στοίχισε στην ομάδα. Δουλειά και το κεφάλι κάτω από το νεαρό που έχει όλα τα προσόντα να αφήσει εποχή!
Οι ερυθρόλευκοι από την άλλη, κέρδισαν για άλλη μια φορά αγχωτικά. Κατάφεραν να βάλουν κι αυτοί τον Άρη στο παιχνίδι, προηγούμενοι 2-0 και 3-1 αντίστοιχα, επικρατώντας τελικά πάλι με ένα γκολ διαφορά. Βέβαια τα γκολ του Ολυμπιακού προήλθαν όλα από στημένες φάσεις και ολιγορία της άμυνας των Θεσσαλονικέων. Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να προβληματίσει τον Βαλβέρδε. Το δεύτερο που χρειάζεται οπωσδήποτε να τονίσει ο Ισπανός στους ποδοσφαιριστές του είναι ότι πρέπει να παίζουν περισσότερο για την ομάδα και λιγότερο για τον εαυτό τους. Ο Ολυμπιακός δημιουργεί φάσεις για γκολ, όμως η τελική επιλογή είναι εγωιστικά επιλεγμένη από τον εκάστοτε παίχτη με αποτέλεσμα να μην δίνεται η τελική πάσα στον ελεύθερο συμπαίχτη πού έχει καλύτερες προϋποθέσεις για το γκολ. Το ‘σταριλίκι’ στην άκρη για το καλό του συνόλου!
Οι 15 μέρες που θα ακολουθήσουν είναι πολλές! Οι φυλλάδες θα κηρύξουν τον πόλεμο για να πουλήσουν και έχουμε να διαβάσουμε ένα σωρό αηδίες και ξεβράσματα! Από το ποιός θα είναι διαιτητής, μέχρι προκλήσεις και αντεγκλίσεις, πειράγματα και ειρωνίες! Αυτοσυγκράτηση, λέω εγώ! Έχουμε άλλα πράγματα στο κεφάλι μας, σοβαρότερα σαν χώρα, αυτές τις ώρες! Ας επιδείξουμε υπομονή για ένα παιχνίδι μεταξύ των κορυφαίων ομάδων που προσφέρεται για απόδραση από τον καθημερινό βομβαρδισμό μέτρων και εξαγγελιών που δεχόμαστε!