Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ Ι.Τ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σε λίγες ημέρες αναμένεται η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 από τη Βουλή των Ελλήνων, υπο την επίβλεψη των “ΕΤΑΙΡΩΝ ΜΑΣ” και υπο το άγρυπνο βλέμμα της Φράου Μέρκελ και των αγορών, οι οποίοι υποτάσσουν με εκβιαστικά διλλήματα τους πολιτικούς της χώρας μας αλλά και όλων των χωρών του νότου της Ευρώπης.
Ο εκλεκτός των Βρυξελλών τραπεζίτης κος Παπαδήμος, θα παρουσιάσει τον προϋπολογισμό “οικονομικής και κοινωνικής εκκαθάρισης” ή αλλιώς τον προϋπολογισμό φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας, συνεχίζοντας την “ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ” των δυο χρόνων διακυβέρνησης της χώρας από τον Γ.Α.Παπανδρέου.
Ο προϋπολογισμός αυτός θα νομιμοποιεί κατ’ ουσίαν το μνημόνιο Νο 1, το μεσοπρόθεσμο, τον εφαρμοστικό νόμο, αλλά και το πολυνομοσχέδιο σκούπα, το οποίο εφαρμόζεται με τραγικά αποτέλεσμα για το σύνολο των εργαζομένων.
Οι υπάλληλοι του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα απολύονται με τον φερετζέ της εργασιακής εφεδρείας και όσοι απομένουν βλέπουν να μειώνονται οι μισθοί τους με την εφαρμογή του Ενιαίου μισθολογίου έως και 50%!!!
Οι εργαζόμενοι του αμιγώς ιδιωτικού τομέα αντικρίζουν καθημερινά το φάσμα της ανεργίας και όσοι παραμένουν τυχεροί και εργάζονται με την εφαρμογή του άρθρου 37 βλέπουν τις αποδοχές τους να κατρακυλούν κατά 20% πιο κάτω.
Είναι πλέον φανερό ότι σ’ αυτά τα δύο χρόνια οι πράξεις της αφαίρεσης και της διαίρεσης εφαρμόστηκαν κατά γράμμα στα εισοδήματα των πολιτών-εργαζομένων και συνταξιούχων αφαιρώντας με τους Ν.3833,3845,3899 και 4024 περισσότερo από τo 50% των εισοδημάτων τους, ενώ ταυτόχρονα το έλλειμμα και το χρέος της χώρας πολλαπλασιάστηκε.
Οι πράξεις του πολλαπλασιασμού και της πρόσθεσης λειτούργησαν ασφυκτικά για τους πολίτες, αφού πολλαπλασιάσθηκαν οι φόροι, και οι έκτακτες εισφορές προσθέτοντας περισσότερα βάρη στην Ελληνική κοινωνία, αφαιρώντας και διαιρώντας τους μισθούς και τις συντάξεις τους.
Η ύφεση που θα κλείσει στο 6% το 2011 πολλαπλασιάσθηκε, τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το ίδιο, η ανεργία εκτοξεύτηκε σε δυσθεώρητα ύψη στο 19% και η κοινωνία φτωχοποιήθηκε με το έλλειμμα να έχει ξεφύγει στο 9% και το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ να έχει σκαρφαλώσει στο 150% με ανοδικές τάσεις, αφού για το 2012 (υπολογίζεται στο 180%).
Για μια ακόμη φορά με τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό η ακραία λιτότητα και τα μονομερή μέτρα δίνουν τη “χαριστική βολή” στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους , οι οποίοι καλούνται να καλύψουν περισσότερο από το 60 % των κρατικών εσόδων, βλέποντας τον εισπρακτικό μηχανισμό να μην μπορεί να εισπράξει ούτε ευρώ από τα 60 δις της φοροδιαφυγής, όπως αυτή διαμορφώθηκε από το 2009 όταν βρίσκονταν στα 30 δις Ευρώ.
Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της ασκηθείσης καταστροφικής πολιτικής που υιοθετήθηκε από “ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑΝΟΥΣ”, που κατέστησαν την χώρα μας, προτεκτοράτο του βαλκανικού νότου, οδηγώντας την κοινωνία σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και την οικονομία σε οριστική κατάρρευση.
Η Ελλάδα, με την “προσήλωση” της σε όρους “Στρατιωτικής Πειθαρχίας” στην πολιτική του ΛΑΘΟΥΣ τείνει να καταστεί σύγχρονο ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΟ ανέργων και ΝΤΑΧΑΟΥ εργαζομένων με μισθούς ΚΙΝΑΣ για να ικανοποιηθούν οι απανταχού ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.
Οι πολιτικές “ηγεσίες” της Ε.Ε. παίζοντας τα ΕΘΝΙΚΑ εσωτερικά πολιτικά τους παιχνίδια και παρακολουθώντας τις εξελίξεις ως ουραγοί και απλοί θεατές, αφήνουν έρμαια τις χώρες μέλη της Ευρώπης στα νύχια των λεγόμενων αγορών και αποδεικνύουν την “ANIKANOTHTA” και την ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ τους να αντιμετωπίσουν την κρίση που οι ίδιες οι αγορές δημιούργησαν.
Στην χώρα μας η Κυβέρνηση “EΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ”, με την στήριξη βασικών πολιτικών δυνάμεων, προχωρά στην ψήφιση του 1ου προϋπολογισμού της μεταπολίτευσης, ο οποίος συντάχθηκε με την προκρούστια λογική μειώσεων, περικοπών, και επιβολής φόρων.
Κανείς όμως δεν τόλμησε να βάλει φρένο στις τιμές αγαθών και προϊόντων ευρείας κατανάλωσης τα οποία κατά 70% ελέγχονται από 3-4 πολυεθνικές εταιρείες.
Το ερώτημα που τίθεται απλό. Τι είδους ελεύθερη αγορά και ελεύθερη οικονομία είναι αυτή που το κράτος μπορεί να παρεμβαίνει στους μισθούς και τις συντάξεις ακόμη και των υπαλλήλων του αμιγώς ιδιωτικού τομέα και να μην μπορεί να παρέμβει στις τιμές των προϊόντων;
Οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου καλούνται να διαφυλάξουν το σύνταγμα της χώρας και να επιτελέσουν το ύψιστο καθήκον τους που δεν είναι άλλο από την προστασία των φτωχών και των αδυνάτων, την δικαιοσύνη, την ισονομία και την ισοπολιτεία. Έννοιες απλές που μπορούν και πρέπει να στηριχθούν από όλους αυτούς που στηρίχθηκαν στην ψήφο των πολιτών, θέλοντας να τους υπηρετήσουν και όχι να τους καταστήσουν υπηρέτες τους. Οφείλουν να υπερασπίσουν το Εθνικό συμφέρον και να σωθεί η χώρα. Ναι, να σωθεί η χώρα, αλλά μαζί να σωθεί και ο λαός της.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι απαιτούμε την ακύρωση των ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ και αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ , που φτωχοποιεί την ελληνική κοινωνία με μέτρα ΣΟΚ.
Αντιστεκόμαστε στους “ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΕΛΠΙΔΑΣ”, στους “ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ”, και στους “ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ” της κοινωνίας.
Απαιτούμε και διεκδικούμε προϋπολογισμό ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, αποδεσμευμένο από τα δεσμά του μνημονίου.
Απευθύνουμε προσκλητήριο ενότητας και πανστρατιάς όλων των Ελλήνων για να ακυρώσουμε όλοι μαζί τα εφιαλτικά και καταστροφικά σχέδιά τους.
Η 1η Δεκέμβρη είναι η ημέρα μαζικού και δυναμικού αγώνα αντίστασης και αντίδρασης για την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Η ΜΟΙΡΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ…
Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ…
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ…
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.