Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ήττα χωρίς συνέπειες, αλλά γεμάτη μαθήματα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ 76-78, έγραψε ο ηλεκτρονικός πίνακας μετά το τέλος και της 5λεπτης παράτασης.
 Οι πρωταθλητές Ευρώπης με μια πολύ καλή παράσταση για 37 λεπτά μπροστά στο κοινό τους, κρατούσαν αγκαλιά τη νίκη. Όμως στο τέλος οι Ρώσοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν μπροστά στον πράσινο λαό που χειροκρότησε, πάραυτα, την ομάδα του.
Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Καζλάουσκας προσπαθούσε να ξυπνήσει τους παίχτες του από το λήθαργο που είχαν πέσει λόγω της απόδοσης των πράσινων. Ο Κιριλένκο στα 3 πρώτα 10λεπτα ήταν εκτός ματς, ο Τεόντοσιτς …θεατής, ο Σισκάουσκας σκιά του καλού εαυτού του και οι μόνοι που διατηρούσαν την ‘αρκούδα’ μέσα στο παιχνίδι ήταν οι Κρέστιτς, Κριάπα και Σβέντ. Ο Καϊμακόγλου έχοντας μεγάλη συμβολή τόσο στο σκοράρισμα όσο και στην άμυνα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και βρήκε συμπαραστάτες τον Σμίθ και τον Καλάθη. Μεγάλο ρόλο στην ήττα η απουσία του Διαμαντίδη για μεγάλο χρονικό διάστημα, φορτωμένος από νωρίς με 3 και 4 φάουλ. Καθοριστική η απουσία του στο τελευταίο λεπτό λόγω της αποβολής του.
Ο Ομπράντοβιτς αναγνώρισε την επικράτηση του αντιπάλου αλλά εξαγριώθηκε με τα πολλά λάθη των παιχτών του στις τελευταίες επιθέσεις. Η έλλειψη καθαρής σκέψης και επιλογών αλλά και η παιδαριώδης εσκεμένη άστοχη βολή του Καλάθη, δεν επέτρεψαν στην ομάδα να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα.
Το αποτέλεσμα αυτού του παιχνιδιού δεν μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα κανένας άλλος από τους Ομπράντοβιτς-Ιτούδη. Ο Ζοτς έχει πολλά να πει στην προπόνηση στους καινούριους αλλά και στους παλιούς. Ο Ιτούδης θα περάσει από κόσκινο κάθε φάση του αγώνα και θα υποδείξει τα σημεία εκείνα που κόστισαν.
Η συνολική εικόνα φέρνει τον Παναθηναϊκό στα φαβορί, για άλλη μία χρονιά, στην Euroleague. Οι λεπτομέρειες είναι εκείνες όμως που κάνουν τον πρωταθλητή και στον …εξάστερο το γνωρίζουν καλά!