Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Χειμωνιάζει το Σαββατοκύριακο ο καιρός


Με ισχυρούς ανέμους, τοπικές βροχοπτώσεις και πτώση του υδραργύρου θα μπει ο χειμώνας αυτό το Σαββατοκύριακο, με το κύμα ψύχους να ξεκινά από την Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά.
Σήμερα Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά.

Αναλυτικότερα:

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Άνεμους βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα εμφανισθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες πιθανότητα πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί ανάμεσα στους 9 και τους 11 βαθμούς κελσίου.

Σε Μακεδονία, Θράκη θα έχουμε τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις και ανέμους βορειοανατολικούς 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα έχουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Θεσσαλίας παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 7 τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία αναμένεται από τους 13 ως τους 19 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε τοπικές νεφώσεις, ανέμους στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που όμως θα ενισχυθούν το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Το Σάββατο ο καιρός θα επιδεινωθεί στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη με νεφώσεις και ασθενείς τοπικές βροχές, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα έχουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, ενώ σημαντικά θα πέσει η θερμοκρασία.