Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ο Δαλούκας και ο Καλόπουλος…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Οι δύο διαιτητές, τιμωρήθηκαν πέρσι από ΚΕΔ και ΕΠΟ και σταμάτησαν να σφυρίζουν ύστερα από δύο αναμετρήσεις για τις οποίες κρίθηκαν και βαθμολογήθηκαν αρνητικά, για τα λάθη τους. Ο Βολιώτης, την 2η μόλις αγωνιστική, στον αγώνα Άρης – Παναθηναϊκός, μετά τον καταλογισμό ενός πέναλτι για τους πράσινους, ανύπαρκτο, με το οποίο η αθηναϊκή ομάδα έφυγε νικήτρια από το Κλεάνθης Βικελίδης.
Ο Θεσσαλονικιός ρέφερι, λίγες αγωνιστικές πριν τη λήξη της περιόδου, στο ντέρμπι του Φαλήρου μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Από τα φαλτσοσφυρίγματά του, δεν καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων, δεν μέτρησε πεντακάθαρο γκολ του Κατσουράνη, με ευθύνη και του βοηθού, δεν ακύρωσε οφσάιντ γκολ του Τζιμπούρ, σε μια φάση που ήταν της αρμοδιότητας και του άλλου βοηθού.
Το πρώτο ματς έκρινε μία αναμέτρηση, το δεύτερο έκρινε, σε μεγάλο βαθμό, ένα πρωτάθλημα. Τα όσα ακολούθησαν του αγώνα στη Θεσσαλονίκη, με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του Ολυμπιακού – πρόεδρο και της λίγκας τότε – γνωστά. Τα όσα επίσης ακολούθησαν του αγώνα στο Γ.Καραϊσκάκης, καταγεγραμένα από τις κάμερες και τον Τύπο (ο κ.Καλόπουλος απέδωσε την είσοδο των οπαδών των ερυθρολεύκων σε πρόθεση πανηγυρισμών, στο φύλλο αγώνα. Τους προπηλακισμούς δεν τους είδε!).
Ο Δαλούκας, για ένα σφύριγμα, που όντως έκρινε, τελικά, το παιχνίδι, διαγράφηκε από τους πίνακες διαιτησίας!
Ο Καλόπουλος, για τρία, τουλάχιστον, καθοριστικά σφυρίγματα ‘μπήκε στο ψυγείο’. Απλά! Για ένα ματς μεταξύ των δύο πρωτοπόρων που ‘τέλειωσε’ ένα πρωτάθλημα πριν την ώρα του! Μολονότι ο Καλόπουλος φέρεται εμπλεκόμενος και στην υπόθεση των στημένων αγώνων (το ποινικό μέρος της οποίας εκκρεμεί), η ΚΕΔ/ΕΠΟ αποφάσισε να τον επαναφέρει στην ενεργό δράση! Τι κι αν ο ίδιος ισχυρίζεται πως θα κρεμάσει τη σφυρίχτρα του. Αντίστοιχο αίτημα Η απόφαση και μόνο προκαλεί!
Ποιά τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά; Ποιός έκανε περισσότερα λάθη και ποιός τιμωρήθηκε αυστηρότερα; Τα συμπεράσματα δικά σας!