Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Πρώτη σύσκεψη για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη πριν από λίγο ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος για να έχει συνεργασία με τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση.
Νωρίτερα στο Μαξίμου είχαν μεταβεί ο Νίκος Αθανασάκης από το ΠΑΣΟΚ, οι Ανδρέας Λυκουρέντζος και Δημήτρης Σταμάτης από τη ΝΔ και ο Γιώργος Γεωργίου από τον ΛΑΟΣ.
Η νέα κυβέρνηση ορκίζεται στις 2 αύριο το μεσημέρι.
Πρόθεση του κ. Παπαδήμου είναι η συγκρότηση ενός ολιγομελούς σχήματος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο εντολοδόχος πρωθυπουργός έχει ζητήσει πέραν των στελεχών του ΠΑΣΟΚ την συμμετοχή τεσσάρων ή πέντε πολιτικών προσώπων από τη ΝΔ, ενώ θέσεις υπουργών αναμένεται να αναλάβουν και ένα ή δύο στελέχη του ΛΑΟΣ. Στις προθέσεις του κ. Παπαδήμου είναι η στελέχωση της νέας κυβέρνησης από πρόσωπα που ανήκουν σε άλλα κόμματα, ακόμη και από προσωπικότητες
Επιστρέφοντας στα γραφεία του κόμματος της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής και πολιτικών -όχι κοινοβουλευτικών- προσώπων απο την πλευρά της αξιωματικής ΝΔ.
Στο ερώτημα εάν θα ορίσει πολιτικά πρόσωπα στο νέο σχήμα ο πρόεδρος της ΝΔ δεν απάντησε και παρέπεμψε στη δηλωση του Λουκά Παπαδημου.
Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι αυτή την ώρα επικρατούσε η άποψη ότι ο κ. Σαμαράς θα ορίσει 4 τεχνοκρατικά στελέχη σε ισάριθμα υπουργεία.
Ωστόσο φαίνεται πως τα δεδομένα αλλάζουν και ήδη η Wall Street Journal επικαλούμενη πηγή της της ΝΔ σημειώνει ότι στη νέα κυβέρνηση θα συμμετάσχουν "καταξιωμέενα πολιτικά στελέχη" της.