Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Έρχεται, για να… τελειώνει


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Φίλος, δεν είναι και τόσο… Ούτε από τα παλιά, αλλά από την πολύ πρόσφατη, μάλλον μίζερη εθνική πραγματικότητα. Όσο για το κατά πόσο είναι φορτωμένος με χιλιάδες αναμνήσεις, κι όμως… πρόλαβε να συνθέσει ένα τέτοιο παζλ, με όσα αντιμετώπισε από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο.
Ο Πολ Τόμσεν και οι υπόλοιποι επικεφαλείς της τρόικας φτάνουν αύριο στην Αθήνα, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τη… νέα νοοτροπία, που προσδοκούν ότι θα έχει επιφέρει στην ελληνική κυβέρνηση, η διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου από τον Λουκά Παπαδήμο στη θέση του Πρωθυπουργού. Και η στήριξη της νέας κυβέρνησης, όχι μονολοθικά από το ΠΑΣΟΚ, αλλά ακόμη από τη Νέα Δημοκρατία και τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ο οποίος συνέδεσε τη φιγούρα του με την τρόικα, το Μνημόνιο, τα σκληρά μέτρα και την εθνική αγωνία αναφορικά με την εκταμίευση της 6ης δόσης, έρχεται στην Αθήνα σχεδόν την ίδια ώρα που το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Παπαδήμου θα συνεδριάζει για τον προϋπολογισμό του 2012. Δηλαδή, τον προϋπολογισμό μιας ακόμη μεγαλύτερης ύφεσης και περιοριστικής πολιτικής.
Στην πραγματικότητα, ο Πολ Τόμσεν έρχεται νωρίς, επειδή… βιάζεται να τελειώνει. Ας ελπίσουμε ότι θα τελειώσει με την εκκρεμότητα της 6ης δόσης, και θα βάλει τις βάσεις για εκείνες που θα ακολουθήσουν. Διαφορετικά, τελειώνει… με εμάς.