Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Αντώνη έπεσες νωρίς !!!


Γιατί ένας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης ενδίδει τόσο εύκολα στις «πιέσεις», προερχομένων έξωθεν της χώρας, και συνεργεί στο έγκλημα το οποίο συντελείται εις βάρος της χώρας σήμερα;
Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr
Σήμερα ημέρα Δευτέρα, αφού συμφωνήσαν οι «αρχηγοί» των μεγαλυτέρων κομμάτων στην Ελλάδα, να στηρίξουν μια «νέα κυβέρνηση», ανέλαβαν οι «τεχνικοί», να δημιουργήσουν το «ποθούμενο αποτέλεσμα», συνθέτοντας την βούληση των δύο «αρχηγών».
Μπορούμε σήμερα να κρίνουμε, όσο μπορούμε, μέσα από τον καταιγισμό των πληροφοριών, τις οποίες δεχόμαστε, ένα αποτέλεσμα πολύμηνων διαβουλεύσεων (ΠΑΖΑΡΙΩΝ), από την εξέλιξή, την κατάληξή, αλλά προπαντός της πολιτικής στόχευσής του εγχειρήματος δημιουργίας νέας κυβέρνησης.
Καταρχάς θα πρέπει κάποιος (πολιτικός ή οικονομικός παράγων ή αρμόδιος υπάλληλος !!!) να μας απαντήσει, εξηγώντας μας, την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί αυτή η νέα κυβέρνηση χωρίς να γίνουν εκλογές.
Θα καταστρεφόταν η χώρα;
Απαιτούσε μεγάλο χρόνο;
Είχε μεγάλο οικονομικό κόστος;
Γιατί είναι προς το συμφέρον της χώρας να μην γίνουν εκλογές;
Γιατί είναι προς το συμφέρον της χώρας να αποφασίσουν οι κύριοι εκπρόσωποι ενός πολιτικού συστήματος, που πνέει τα λοίσθιά του, το οποίο «χαντάκωσε» την χώρα επί 35 χρόνια διακυβέρνησής του, και φέρει τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάντια της χώρας;
Γιατί είναι προς το συμφέρον της χώρας η μετάβαση σε ένα κυβερνητικό σχήμα το οποίο το στηρίζουν «αποτυχημένοι», επιβάλλοντας εν αγνοία του Ελληνικού λαού πρωθυπουργούς και κυβερνήσεις της επιλογής τους?.
Γιατί ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός δεν απολογείται για τα εγκληματικά πολιτικά λάθη που διέπραξε εις βάρος αυτής της χώρας, αλλά δια του «στρίβειν δια του αρραβώνος» απαλλάσσεται;
Γιατί ένας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης ενδίδει τόσο εύκολα στις «πιέσεις», προερχομένων έξωθεν της χώρας, και συνεργεί στο έγκλημα το οποίο συντελείται εις βάρος της χώρας σήμερα;
Όταν γίνει, εάν γίνει, πρωθυπουργός αυτής της χώρας, αυτή θα είναι η δυνατότητα αντίστασής του, σε «πιέσεις» έξωθεν;
Γιατί κανένας από τους «συμπράξαντες δια την σωτηρία της χώρας» δεν κάνει τον κόπο να μας εξηγήσει την νέα δανειακή σύμβαση που πρόκειται να υπογράψει η χώρα δια της «υπηρεσιακής» πλέον, πλην μονίμου κυβερνήσεως και τα επακόλουθά της;
Η εφεύρεση, ή αλλιώς η σύλληψη, της ιδέας της «υπηρεσιακής κυβέρνησης» είναι ευφυής για πάρα πολλούς λόγους, ο βασικότερος εξ όλων είναι ότι «και θα εξακολουθούν να κυβερνούν αυτό τον τόπο οι Παπανδρέου-Σαμαράς, και τις ευθύνες θα τις έχει η «υπηρεσιακή», οπότε το παιχνίδι θα εξακολουθούν να το ελέγχουν οι ίδιοι.
Αυτός άλλωστε πιθανόν, ήταν και είναι ο αυτοσκοπός τους, η διαχείριση της εξουσίας και η διατήρηση της οικογενειοκρατίας, δηλ. της φεουδαρχίας.
Πάλι θα προσπαθήσουν να ξεγελάσουν τον Ελληνικό λαό, για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα ντόπια και ξένα με την ανάλογη «υποστήριξή τους», όπως καναλάρχες, προμηθευτές του Ελληνικού δημοσίου και στρατού, πολιτικούς συμπαίκτες, κτλ.
Κανείς από τους δύο υπεύθυνους, δεν λέει ούτε καν την μισή αλήθεια , δεν λένε ότι αναθέτουν την πτώχευση της Ελλάδος σε μια «υπηρεσιακή» κυβέρνηση, και με αυτόν τον τρόπο,αποποιούνται των τεράστιων ευθυνών τους.
Δεν λένε ότι «χρυσώνουν το χάπι» ανακοινώνοντας ότι το κούρεμα (haircut) του Ελληνικού χρέους, είναι ονομαστικό, της τάξεως του 50% δηλ. ότι απομειώνεται κατά 103 δις. Ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα είναι της τάξεως του 18% περίπου, με ότι αυτό συνεπάγεται για το κούρεμα μισθών και συντάξεων.
Δεν λένε τι μέτρα συνοδεύουν την νέα δανειακή σύμβαση, την οποίαν θα υπογράψει η νέα «υπηρεσιακή» κυβέρνηση, διότι αποφεύγουν οι ίδιοι να την υπογράψουν, γιατί θα τους πάρει ο κόσμος με τις πέτρες.
Δεν λένε ότι η κρίση χρέους αφορά τις περιβόητες αγορές δηλ.τις Τράπεζες, και ότι για αυτές γίνεται ο αγώνας διάσωσης όχι για τον «κοσμάκη», τον ελληνικό λαό.
Δεν λένε ότι φοβούνται την οργή του Ελληνικού λαού!!!
Δεν λένε ότι γνωρίζουν, "τα τέκνα της Ελλάδος αδυνατούν να συνωμοτήσουν εις βάρος της"!!!