Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Με Καρατζαφέρη, Ντόρα, Κουβέλη μίλησε ο Παπανδρέου

Επανειλημμένες είναι οι επαφές ανάμεσα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα ευρύτερης στήριξης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
.Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε για τις εν εξελίξει διαβουλεύσεις τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και τους επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.Σύμφωνα με τους υπάρχοντες σχεδιασμούς, μόλις υπάρξει κατάληξη στο όνομα του νέου πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου θα υποβάλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την παραίτηση του ιδίου και της κυβέρνησής του, ώστε να κληθεί αμέσως μετά ο διάδοχός του, που θα συμφωνηθεί με τη ΝΔ, προκειμένου να του ανατεθεί η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Κουβέλης: Ενημερωτικός ο χαρακτήρας της επικοινωνίας

Ενημερωτικό και όχι διερευνητικό χαρακτήρα είχε η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ σήμερα το απόγευμα, καθώς ο κ. Κουβέλης είχε κάνει γνωστό από χθες ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας.
Σύμφωνα με πηγές της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε διεξοδικά τον κ. Κουβέλη για τις τελευταίες εξελίξεις και τις προσπάθειες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Ο κ. Κουβέλης από την πλευρά του, είπε στον πρωθυπουργό ότι η στάση της ΔΗΜΑΡ έναντι της νέας κυβέρνησης, αν δηλαδή θα ψηφίσει υπέρ ή κατά στη βουλή, θα καθοριστεί από το περιεχόμενο του προγράμματός της, από τη διάρκειά της, καθώς και από τα πρόσωπα που θα την συγκροτούν.
Ο πρωθυπουργός είπε στον κ. Κουβέλη ότι θα έχουν και νέα ενημερωτική επικοινωνία αύριο.