Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΟΥΤΕ ΧΘΕΣ ΒΡΗΚΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Ο ΓΑΠ!

Το ρεσιτάλ «αποτελεσματικότητας» του Γιώργου Παπανδρέου συνεχίστηκε και χθες, καθώς παρήλθε και η τέταρτη μέρα κατά την οποία ψάχνει αλλά δεν βρίσκει πρωθυπουργό!
Στο διάγγελμα του (με το οποίο αποχώρησε από την πρωθυπουργία αν και δεν είπε τη λέξη «παραιτούμαι»), φάνηκε να φωτογραφίζει τον Φίλιππο Πετσάλνικο, αφού μίλησε για θεσμική επιλογή υψηλοτάτου επιπέδου! Λίγη ώρα αργότερα το πήρε πίσω, λόγω των δριμύτατων αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και πήγε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς λύση!!! Και φυσικά είχε προηγηθεί μία απίστευτη πασαρέλα με Νικ. Διαμαντούρο, Βασ. Σκουρή, Απ. Κακλαμάνη και Γιάννη Κουκιάδη…
Η ΝΔ, στην οποία πολλοί έσπευσαν με χοντροειδέστατη προπαγάνδα να ρίξουν βάρη για την καθυστέρηση στην συγκρότηση της μεταβατικής κυβέρνησης, ξεκαθάρισε από νωρίς ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην επιλογή του νέου πρωθυπουργού, ενώ ο Γιάννης Μιχελάκης κάλεσε με δηλώσεις του τους απερχόμενους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου να μην καθυστερούν άλλο. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επίσης είπε για πρώτη φορά ότι ποτέ ο ΓΑΠ δεν πρότεινε τον Λουκά Παπαδήμο στον Αντώνη Σαμαρά!
Αργά το βράδυ και αφού το νέο ναυάγιο του Γιώργου Παπανδρέου καταξεφτίλιζε σε όλον τον πλανήτη την Πατρίδα μας και η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μεταφερόταν για σήμερα το πρωί, ξεκίνησε μία τρομερή προπαγάνδα ώστε Παπανδρέου και Σαμαράς να παρουσιαστούν ως συνυπεύθυνοι για το ναυάγιο…
Την προπαγάνδα αυτή διέλυσε με αυστηρή δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι εμείς δεν είμαστε μέρος του προβλήματος και πως το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά η 6η δόση, η έγκριση της σύμβασης και οι εκλογές (Δείτε εδώ όλη τη δήλωση).
Αργά το βράδυ το Μέγαρο Μαξίμου ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι υπήρχε επικοινωνία Παπανδρέου με Παπαδήμο και Σαμαρά.
Στην πρώτη ο τραπεζίτης έθεσε όρους και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τους δέχθηκε, ενω στη δεύτερη ο ίδιος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΝΔ γι’ αυτούς, οι οποίοι, σύμφωνα με την ίδια διαρροή είναι:
1. Να υπογράψουν οι κ. Σαμαράς και Παπανδρέου δέσμευση για την τήρηση του προγράμματος της 26ης Οκτωβρίου.
2. Μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτικών και κοινοβουλευτικών προσώπων από τη ΝΔ.
3. Να υπάρξει μεγαλύτερη ελαστικότητα ως προς την ημερομηνία των εκλογών.
Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Παπαδήμος δεν θέτει πλέον όρους ως προς την σύνθεση του οικονομικού επιτελείου.
Η απάντηση της ΝΔ αναμένεται στη σύσκεψη του Προεδρικού Μεγάρου, στις 10 το πρωί.
 ndthessaloniki.gr: