Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ο Πάγκαλος “ροκανίζει” τον Βενιζέλο

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Εκείνοι που έχουν ζήσει… από μέσα το ΠΑΣΟΚ, επιμένουν ότι διαδοχή χωρίς τον Θεόδωρο Πάγκαλο, δεν γίνεται. Το 1996 βοήθησε τον Σημίτη. Το 2004… δεν έβαλε τρικλοποδιά στον Γιώργο, όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι. Σήμερα, αρχίζει να ροκανίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Με συνέντευξη που παραχωρεί στην «Καθημερινή της Κυριακής», δηλαδή την κατεξοχήν εφημερίδα που απευθύνεται στη «σκεπτόμενη Κεντροδεξιά», με τις εκλογικές ευαισθησίες της οποίας επιθυμούσε πάντοτε να διατηρεί επαφή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Θεόδωρος Πάγκαλος διαμορφώνει ένα «οπτικό σχήμα», που βάζει τον Υπουργό Οικονομικών στο κάδρο των ευθυνών για το σημερινό αδιέξοδο.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου, που όπως και στην κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, παραδέχεται ότι το ΠΑΣΟΚ απέτυχε στην οικονομική πολιτική που εφάρμοσε. Και όταν ερωτάται σχετικά, επισημαίνει ότι «είναι προφανώς θέμα ηγεσίας και μηχανισμών του συγκεκριμένου υπουργείου», από το οποίο πέρασαν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Οι σαφείς ευθύνες που επιρρίπτει ο Θεόδωρος Πάγκαλος στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ουσιαστικά… εξισώνοντας τον σημερινό «τσάρο» με τον προκάτοχό του, στον οποίο φορτώθηκε η βαριά κληρονομιά του Μνημονίου, δείχνουν ότι το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν σκοπεύει να μείνει αμέτοχο ούτε σε αυτή τη μάχη για τη διαδοχή στην ηγεσία του Κινήματος.
Ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος, αλλά θα φροντίσει με τις θέσεις που δημοσίως θα διατυπώσει, να δείξει… ποιος κατά τη γνώμη του δεν είναι επαρκώς ικανός για να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στο μέλλον.