Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΝΔ: "Δεν έχουμε πρόβλημα, με το ποιος θα είναι πρωθυπουργός"

Δεν έχει πρόβλημα με το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής της νέας κυβέρνησης η ΝΔ. Δέσμευση να αποσύρει το χαράτσι της ΔΕΗ, εάν είναι κυβέρνηση στις επόμενες βουλευτικές εκλογές Σε δηλώσεις του στην εκπομπή "Νέοι Φάκελοι" του ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε πως στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να υλοποιήσει τις αποφάσεις της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, στις 19 Φεβρουαρίου.
Όπως είπε ο κ. Μιχελάκης, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεσμεύεται να ψηφίσει τον προϋπολογισμό, με την υποσημείωση, όμως, ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί.
"Όπως είναι γνωστό, δε θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα για το 2011-2012, η νέα κυβέρνηση όμως, η οποία θα προκύψει μετά τις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου και θα διαθέτει λαϊκή νομιμοποίηση, θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί τα μέτρα που θα ληφθούν για το 2013-2014", σημείωσε.
Ακόμη, ο κ. Μιχελάκης επανέλαβε τη θέση του κόμματος, πως συμφωνεί με τους στόχους του μεσοπρόθεσμου, αλλά, διαφωνεί με τον τρόπο υλοποίησης του.
Σε δηλώσεις του ωστόσο στην εκπομπή, ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης βουλευτής, Έλμα Μπροκ, οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν αναμένουν μόνο την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, αλλά και την εφαρμογή περαιτέρω μέτρων, που θα βοηθήσουν τη χώρα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της.

Και πολιτικά πρόσωπα της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης να είναι και πολιτικά πρόσωπα από το χώρο της ΝΔ ο κ. Μιχελάκης, σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Ant1.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, η θέση που είχε εκφράσει η ΝΔ ότι δεν θα συμμετάσχουν στελέχη της "δεν αποτελεί θέσφατο. Το σημαντικό είναι να τελειώνουμε γρήγορα για να διευκολυνθεί η υπόθεση".