Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Με το καλημέρα, έκλεισε το “παραμάγαζο”

REPORTER
Όταν ο προκάτοχος του σημερινού υπουργού Εθνικής Αμύνης, είχε συστήσει το «γραφείο παραπόνων», μια υπηρεσία η οποία καταργούσε το γραφείο Διοικητικής Μέριμνας αποδομώντας ταυτόχρονα την ιεραρχία στο στράτευμα, οι αντιδράσεις είχαν ξεπεράσει τις διαμαρτυρίες των ένστολων.
 Κι αυτό γιατί το «γραφείο παραπόνων», το οποίο υπαγόταν απευθείας στον υπουργό, δεν καταργούσε μόνο την ιεραρχία. Μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και για διώξεις(ακόμα και πολιτικές) μετά από μια καταγγελία.
Την απόφαση για την κατάργησή του πήρε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας το πρωί στο Ανώτατο Συμβούλιο του Στρατού. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο αποχωρήσας υπουργός, είχε φροντίσει να «διαλύσει» το γραφείο, αφού προς μεγάλη τους έκπληξη οι συνεργάτες του νέου υπουργού δεν βρήκαν ούτε ένα αρχείο. Κάτι που σημαίνει ότι, είτε δεν υπήρξαν καταγγελίες-οπότε ποιος ο λόγος της ύπαρξής του- είτε τις πήραν κατά την αναχώρηση τους οι συνεργάτες του κυρίου Μπεγλίτη. Σε κάθε περίπτωση, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, έπραξε γρήγορα και αποφασιστικά.