Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Έρχονται δημοσκοπήσεις για τη διαδοχή

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Τις επόμενες μέρες, και αμέσως μετά την οριστικοποίηση των λεπτομερειών για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων… πιάνουν δουλειά, στρέφοντας την προσοχή τους στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.
Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έχουν ήδη ολοκληρώσει την προεργασία για τα ερωτηματολόγια που θα κυκλοφορήσουν, επιχειρώντας μια πρώτη ανίχνευση του τοπίου, αναφορικά με τις διαθέσεις της κοινής γνώμης για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου. Και κυρίως, τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Χρήστος Παπουτσής και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είναι τα τέσσερα ονόματα που ακούγονται περισσότερο, ενώ στα ερωτήματα που θα θέσουν οι δημοσκόποι, θα υπάρχει και ποιοτική αναζήτηση των διαθέσεων της κοινωνίας, αναφορικά με το ενδεχόμενο παραμονής του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ώστε να είναι ο απερχόμενος Πρωθυπουργός εκείνος ο οποίος θα ηγηθεί του Κινήματος στις προσεχείς εκλογές.
Οι δημοσκοπήσεις θα επιχειρήσουν διεισδυτική αναζήτηση του κλίματος που επικρατεί, όχι μόνο στο σύνολο της κοινωνίας, αλλά και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι, σύμφωνα με το Καταστατικό του Κινήματος, η εκλογή Προέδρου θα πρέπει να γίνει απευθείας από τη βάση, με συμμετοχή και «φίλων».