Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Άδωνης Γεωργιάδης: Ανεπάγγελτος ο Παπουτσής


Συνέχεια στην κόντρα του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έδωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη ΝΕΤ. Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στον κ. Παπουτσή, με αφορμή τη ρύθμιση που προώθησε ο τελευταίος για την πειρατεία και την παρουσία ένοπλων ιδιωτών φρουρών σε εμπορικά πλοία.
Η ρύθμιση αυτή προκάλεσε μετωπική σύγκρουση μεταξύ των υπουργείων Ανάπτυξης και ΠΡΟΠΟ, ενώ έντονα αντέδρασαν και οι εφοπλιστές.
"Ο κ. Παπουτσής δεν είχε καμία αρμοδιότητα πάνω σε αυτό το θέμα, που αφορά καθαρά το υπουργείο Ναυτιλίας" δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι με την πρωτοβουλία του, προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.
"Εάν δεν είχαμε αντιδράσει άμεσα εγώ και ο κ. Χρυσοχοΐδης, καθησυχάζοντας τον εφοπλιστικό κόσμο, αυτή τη στιγμή θα είχαμε χάσει 300 πλοία από την ελληνική σημαία. Η διαβεβαίωση του κ. Χρυσοχοΐδη προς τους εφοπλιστές ήταν ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται" τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλία, ο οποίος άφησε το καλύτερο για το τέλος.
Αναφερόμενος προφανώς στον Χρήστο Παπουτσή, ζήτησε "να μη βάζουμε σε θέσεις ευθύνης ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, γιατί είναι επικίνδυνοι".