Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Μήνυμα από Σαμαρά στη Μέρκελ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Μια ιδιαίτερη πολιτική σημειολογία είχε η παρουσία του Πάνου Παναγιωτόπουλου στο Συνέδριο του CDU στη Λειψία, καθώς ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, στα… ενδότερα του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε στο περιθώριο του Συνεδρίου συνάντηση, όχι μόνο με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και με την ίδια τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, μεταφέροντας τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, αλλά και για το πώς βλέπει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το μέλλον της Ελλάδας, μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, και ενόψει των πρόωρων εκλογών.
Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος μίλησε και σε Γερμανούς δημοσιογράφους, οι οποίοι εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για το πώς διαμορφώνεται πλέον η κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη διαχείριση της κρίσης, και την εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου.
Το «μήνυμα» Σαμαρά, που μετέφερε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος στην Άνγκελα Μέρκελ έχει ιδιαίτερη σημειολογία, καθώς έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν τη σαρωτική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, ενώ και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα επαναπροσδιορίζει τις ισορροπίες του με τη Συγγρού, αποδεχόμενο τις ορθές προβλέψεις του Αντώνη Σαμαρά για το Μνημόνιο.