Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Αντάρτικο βουλευτών για Πετσάλνικο


Οι αντιδράσεις από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οδήγησαν στο αδιέξοδο της επιλογής του Φίλιππου Πετσάλνικου. Απειλές για ανταρσία από βουλευτές της ΝΔ
Η επιλογή του Φίλιππου Πετσάλνικου για τη μεταβατική κυβέρνηση προκάλεσε αντιδράσεις στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Εκτός από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είκοσι περίπου βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασαν στην υποψηφιότητα, με την ευθεία απειλή πώς δεν πρόκειται να συμμορφωθούν τις υποδείξεις του κόμματος.
Σε περίπτωση που προχωρούσε η επιλογή του Φίλιππου Πετσάλνικου, "κλώνου του Παπανδρέου" όπως τον αποκαλούσαν, ορισμένοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απειλούσαν με ανταρσία.
"Εγώ δεν ψηφίζω τον άνθρωπο που έβαλε στον Παπανδρέου την ιδέα του δημοψηφίσματος που πήγε να τινάξει στον αέρα τον τόπο", ανέφερε στον Γραμματέα της Κ.Ο. Κώστα Τασούλα πολύ γνωστός βουλευτής της Β' Αθηνών.
Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλος βουλευτής που εκλέγεται στην ίδια περιφέρεια. "Διαγράψτε με αν θέλετε. Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να πω ναι ακόμα κι αν μου το ζητήσει ο ίδιος ο πρόεδρος", σημείωνε.
Αντίθετος με την επιλογή Πετσάλνικου φαίνεται πως ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.
Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως ο στενός του συνεργάτης βουλευτής Βαγγέλης Αντώναρος δήλωσε στον REAL FM πώς το πρόσωπο που θα αναλάβει δεν θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο με βεβαρημένο κομματικό παρελθόν.
Από τους βουλευτές που αντέδρασαν έντονα ήταν ένας ακόμα παλιός φίλος και συνομιλητής του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο Γιώργος Βλάχος.
Ανάμεσα στους που αντέδρασαν έντονα ήταν και οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Πάνος Καμμένος, Βαγγέλης Αντώναρος, Νίκος Δένδιας, Σωτήρης Χατζηγάκης, Κωστας Μπούρας.
Ορισμένοι από τους βουλευτές που αντέδρασαν έριξαν την πρόταση να ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών για να συγκληθεί άμεσα η Κ.Ο. και να δώσει απαντήσεις ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος στα ερωτήματα για την απόφαση που πήρε.
Με την πρόωρη διακοπή του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών λόγω των αντιδράσεων και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, το ζήτημα δεν πήρε μεγαλύτερη έκταση αφού η υποψηφιότητα Πετσάλνικου αποσύρθηκε άρον άρον.