Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Το τελευταίο χειροκρότημα

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά… Στην κορύφωση της αγωνίας για το πολιτικό θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη χώρα, από το βράδυ της Δευτέρας, ο Πρωθυπουργός δεν κατάφερε να αντισταθεί στον πειρασμό της «ώρας ΠΑΣΟΚ», προκειμένου να ανακοινώσει τις αποφάσεις για το προσωπικό μέλλον του.
Οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου είχαν ενημερώσει τα ΜΜΕ ότι ο Πρωθυπουργός θα μιλούσε στη Βουλή στις 20.00, και τελικά εμφανίστηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας, στις 23.00, δηλαδή με καθυστέρηση τριών ωρών.
Την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου μπήκε στην αίθουσα, στο βήμα βρισκόταν η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία δήλωσε εκείνη τη στιγμή με νόημα ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να προωθηθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας. Σχολιάζοντας ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσφέρουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.
Ο Πρωθυπουργός, σε μια συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που μπήκε στην αίθουσα, με την πλειοψηφία των βουλευτών να σηκώνονται από τα έδρανά τους. Και όρθιοι να απευθύνουν στον επί επτά χρόνια Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ένα παρατεταμένο χειροκρότημα πολιτικού αποχαιρετισμού