Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗ ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ


Η Νέα Δημοκρατία και μάλιστα σε αυστηρούς τόνους απάντησε δύο φορές ότι οι δεσμεύσεις της αρκούν για την τήρηση των όρων της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και δεν είναι αναγκαία μία γραπτή επαναβεβαίωση από τη νέα ελληνική κυβέρνηση με την υπογραφή και των πολιτικών αρχηγών.
Το γραπτό κείμενο θεωρείται απαραίτητο γιατί η χώρα μας, μετά τις παλινωδίες Παπανδρέου θεωρείται αναξιόπιστη, είπαν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι!
Το θέμα ξέσπασε όταν οι Γιούγκερ και Ρεν ανακοίνωσαν ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει την 6η δόση εάν πρώτα δεν λάβουν την υπογεγραμμένη από τους πέντε έλληνες παράγοντες επιστολή (νέος πρωθυπουργός, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, νέος υπουργός Οικονομίας και οι πρόεδροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ).

Κατόπιν αυτής της δήλωσης ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε:

“Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει “αναπόφευκτη” η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία”

Επιμένουν οι Βρυξέλλες

Εκείνη την ώρα στις Βρυξέλλες έδινε συνέντευξη Τύπου ο Όλι Ρεν. Στη διάρκειά της ο επίτροπος ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. Όπως εξήγησε, η μονομερής εξαγγελία του δημοψηφίσματος από την Ελλάδα προκάλεσε ρήξη στις σχέσεις των Αθηνών με την ΕΕ και για την αποκατάσταση των σχέσεων απαιτείται η χορήγηση δεσμεύσεων από την κυβέρνηση και τα βασικά κόμματα.


Επιμένει η ΝΔ

Μόλις γνωστοποιήθηκε η θέση του επιτρόπου, ο Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το ότι η Ευρώπη έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να προσβάλει την εθνική μας αξιοπρέπεια».